У космічному агентстві NASA повідомили про успішне випробування парашутної системи для роботизованих і людських місій на Марсі. Однак, як і очікувалося, парашут досить незвичайний. Від NASA іншого очікувати і не варто.

Систему Advanced Supersonic Parachute Inflation Research Experiment (ASPIRE) розгорнули на ракеті Black Brant IX, на борту якої розмістили вантаж.

Досягнувши необхідної дистанції, він відокремився від ракети, розкрив парашут і повернувся на Землю. Місія вважається успішною, і на цьому радості космічного агентства не закінчилися.

У NASA заявили, що парашут розкрився за чотири десятих секунди, що є найшвидшим результатом в світі щодо конструкцій такого розміру. Отже, ASPIRE поставив світовий рекорд. Парашут створили з нейлону, технори і кевларових волокон, щоб витримувати важкі вантажі і не руйнуватися при падінні через атмосферу. У порівнянні з звичайними парашутами, цей екземпляр володіє підвищеною міцністю.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Після успішного тестування парашута виробнику ASPIRE запропонували приєднатися до місії "Mars 2020". Система буде відповідати за доставку триметрового ровера на поверхню Червоної планети, який важить більше тонни. Будемо сподіватися, що космічне агентство все правильно прорахував.

Нагадаємо, що корпорація Facebook підтвердила чутки про те, що займається розробкою окулярів доповненої реальності. Тепер же компанія стане конкурентом Google на ще одному ринку електроніки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Samsung зайнялася розробкою ноутбука з гнучким дисплеєм. Потенціалу у девайса не дуже багато, але все ж цікаво подивитися на цей девайс у дії.

Знай.uа писав, що корпорація Samsung разом з Xiaomi випустила новий загальний смартфон Samsung Galaxy A6s. Це перший смартфон, який був створений під час співпраці чи не головних конкурентів на ринку смартфонів в Азії.