Трохи пізніше за інших фінансовий звіт за підсумками минулого кварталу опублікувала Sony. Відразу варто сказати, що Sony належить до тих компаній, у яких фінансовий календар не збігається зі звичайним. Для японського гіганта 30 вересня завершився другий квартал 2018 фінансового року. І все ж, на користь компанії це не йде.

Консолідована виручка виробника в річному вираженні зріс на 6%, досягнувши $19,58 млрд. Операційний прибуток виріс на 17%, до $2,15 млрд, а чистий прибуток досяг $1,55 млрд, що на 32% більше, ніж роком раніше.

Так, це хороша новина, однак на ринку смартфонів компанія зазнала чергової поразки. За рік виручка Mobile Communications скоротилася майже на третину-до $1,04 млрд, а операційний збиток плигнув у 12 разів, до $260 млн. На загальній картині, прибув з ринку смартфонів впала практично вдвічі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Що цікаво, найбільше зростання виручки показало зовсім не G&NS, а підрозділ Financial Services – дохід цього напрямку в річному вираженні виріс на 74,2%, до $3,14 млрд.


Фондовий ринок сприйняв звіт Sony вельми прихильно – після публікації фінансових показників акції компанії хоч і незначно, але подорожчали. Будемо сподіватися, що компанія змінить свою стратегію, і покаже світу дійсно унікальні смартфони.

Нагадаємо, що мільйони фанатів досі чекають виходу третьої частини Half-life. З моменту випуску останньої серії минуло 14 років, і більшість ентузіастів почали створювати свою версію продовження, щоб поділитися нею з іншими гравцями, які не втрачають надій.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в мережі опублікували відео зі смартфоном Nubia X. Варто отмеитть, що девайс отримав цілих два дисплея, а сам корпус виконаний у формі моноблока. Два екрани допоможуть збільшити функціонал смартфона, який, до речі, отримав топові характеристики на сьогоднішній день.

Знай.uа писав, що пакет програм від Microsoft випадково відкрив лазівку для хакерів. Тепер кожен власник ПК на операційці Windows може попрощатися зі своїми даними, так як компанія поки не може вирішити цю вразливість. Варто бути більш обережним при скачуванні файлів з інтернету та отриманих листів.