Небезпечна уразливість в Windows 10 дозволяла програм Універсальної платформи Windows (UWP) отримувати доступ до файлової системи без підтвердження користувача. За допомогою цієї фічі хакери могли непомітно красти особисті дані користувачів ПК.

За замовчуванням, UWP-програми мають доступ до файлів і папок, розташованих в кореневій папці встановленої програми, а також до даних в папці AppDataLocal, AppDataRoaming і Temp. Однак при необхідності доступу до інших файлів, система запитувала у користувача дозволу.

Однак експерти з кібербезпеки повідомляють, що UWP-програма може отримати контроль над документами, музикою, зображеннями та іншими користувацькими файлами. Не виключено, що крім цих файлів, хакери зможуть отримати доступ до перепискам і паролів, а також до даними банківських карток. Однак експерт виявив баг в API broadFileSystemAccess, який надавав розробникам доступ до файлової системи пристрою без відома користувача.

Повідомляється, що з-за помилки в Windows 10 користувачі могли не бачити вікно налаштувань, в якому їм потрібно було дати додатками дозвіл на повний доступ до файлової системи. Зловмисники могли встановлювати на ПК-користувачів вірусні програми непомітно, які згодом могли красти дані без відома власника ПК.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що топовий смартфон ZenFone 6 від Asus вперше з'явився на живих фото. На подив усьому світові, традиційний виріз на екрані розміщено в незвичайному місці. Це може неприємно здивувати перфекціоністів, так як він розташований не симетрично по відношенню до екрану.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що глава Apple Тім Кук закликав боротися з рекламою і рекламодавцями. Він стверджує, що за рахунок збору даних користувачів, нехай і нешкідливих, рекламодавці отримують величезний прибуток. Саме тому Тім Кук закликав заборонити збір інформації про користувачів сторонніх компаній.

Знай.uа писав, що Microsoft почала розробку незвичайного девайса для мобільного геймінгу, який збільшить комфорт під час ігор в кілька разів. Більшість людей згодні, що дисплей смартфона не найкращий спосіб грати в мобільні ігри, і фізичні кнопки перевершують по функціоналу плоский дисплей.