Компанія Apple презентувала нові гаджети. Світло побачили новенькі iPad і MacBook. Однак ціни, як завжди, на гаджети кусаються, особливо в Україні. Пора дізнатися, скільки грошей українці переплачують за бажані гаджети від Apple. Ціна на усі новинки, як завжди у продукції Apple, чимала. Новий MacBook у світі коштуватиме від 1200 доларів, а iPad – від 800. А ось в Україні буде дорожче приблизно на 25%. Багато українців, що користуються продукцією Apple, купують її за кордоном, оскільки з доставкою виходить помітно менше, ніж купувати з 25% додатковою вартістю.

А за новий iPhone 10 XS українці взагалі переплачують майже 10 тисяч гривень. Україна входить в четвірку країн світу з найвищою офіційною ціною на iPhone 8, обігнавши Францію, Німеччину і Швейцарію.

Одна з можливих причин, чому айфони у нас дорожче, ніж у більшості країн світу, – це банальна монополія. В Україні імпортувати американські гаджети має право тільки одна компанія ASBIS. Вона має ексклюзивні права на імпорт продукції Apple. Саме вона і може підвищувати ціни на продукцію від яблучної корпорації на свій розсуд.

Повідомляється, що раніше компанія вже пояснювала, як формує ціни на "яблучні" новинки. Базову вартість встановлює сам Apple. А далі все залежить від вартості транспортування і просування новинки в Україні. І через цю складну схему в нашій країні і процвітає тіньовий ринок гаджетів Apple.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Нагадаємо, що аналітики прогнозують крах Windows 10. Судячи за статистикою, після оновлення ос в травні 2018 року, нових пристроїв, що працюють на актуальної версії Windows практично не з'явилося. Це свідчить про те, що популярність десятій версії сильно впала, і компанії необхідно створити дещо нове.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що вартість акцій китайської корпорації Xiaomi впали на 4 відсотки з-за недбалості працівників. Як виявилося, компанія у фінансовий звіт внесла неправильні цифри, в зв'язку з чим з'явилися проблеми на біржі. Компанія сподівається, що за найкоротші терміни все повернеться на свої місця.

Знай.uа писав, що дивовижний смартфон Nubia X представили офіційно. Як виявилося, смартфон отримав одразу два дисплея, але всього лише одну камеру, так що можна робити селфи з допомогою основної камери, адже на задній стороні девайса теж розміщений ще один екран.