Операційна система Sailfish 3 вперше була анонсована ще майже рік тому, однак тоді вона перебувала лише в ранній альфа-версії, а інформації про неї в мережі практично не було. Тепер нова ОС від фінської компанії Jolla доступна для установки на підтримуваних мобільних пристроїв, і якщо чесно, новинка походу на дітище Android і iOS. Деякі інтерфейсні особливості дуже нагадують у деяких місцях операційку від яблучної корпорації.

Це стосується не тільки загального зовнішнього вигляду і інтерфейсу, але ще й ряду інших особливостей. Крім дрібних багів, розробники нової ОС прискорили роботу додатків, підтримку жестів, а також зовнішніх пристроїв, включаючи зовнішні накопичувачі і клавіатури.

Операційна система Sailfish 3.0.0 доступна всім користувачам починаючи з сьогоднішнього дня, а вже у грудні відбудеться реліз версії 3.0.1, в якій з'явиться кілька нововведень, про яких розробники поки нічого не повідомляють. Враховуючи ситуацію на ринку смартфонів, це єдина альтернатива Android і iOS на сьогоднішній день.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу
Показати ще

Нагадаємо, що аналітики прогнозують крах Windows 10. Судячи за статистикою, після оновлення ос в травні 2018 року, нових пристроїв, що працюють на актуальної версії Windows практично не з'явилося. Це свідчить про те, що популярність десятій версії сильно впала, і компанії необхідно створити дещо нове.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що вартість акцій китайської корпорації Xiaomi впали на 4 відсотки з-за недбалості працівників. Як виявилося, компанія у фінансовий звіт внесла неправильні цифри, в зв'язку з чим з'явилися проблеми на біржі. Компанія сподівається, що за найкоротші терміни все повернеться на свої місця.

Знай.uа писав, що дивовижний смартфон Nubia X представили офіційно. Як виявилося, смартфон отримав одразу два дисплея, але всього лише одну камеру, так що можна робити селфи з допомогою основної камери, адже на задній стороні девайса теж розміщений ще один екран.