В Україні почали продавати підроблені iPhone. І хоча продавці не приховують походження пристроїв і називають їх “копіями”, на ділі вони не мають нічого спільного з продукцією яблучної корпорації. Хіба що зовнішнім виглядом.

Так і торгують ними не в салонах мобільного зв'язку: оголошення про продаж розміщують на дошках оголошень, в мережі і навіть на стовпах, що трохи дивує користувачів. Однак, оскільки такі торговці ще існують на ринку, значить є і попит. Варто зазначити, що такий смартфон коштує в кілька разів дешевше. Приміром, за новенький iPhone XS доведеться заплатити близько 35-40 тисяч гривень, в той час, як копія на операційці Android продається за 3 тисячі.

Проте, існує безліч деталей, які можуть розкусити вас і ваш смартфон. Досвідчений користувач iPhone відразу ж помітить підробку.

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека
Показати ще

На перший погляд підробка мало чим відрізняється від оригінального iPhone X. Однак у дійсності мова йде про абсолютно різні пристрої. Ось лише кілька головних недоліків “копії”:

  • Корпус репліки переважно пластиковий, а в оригіналі з алюмінію.

  • Про процессори від Apple і мови бути не може. Проте за кількістю ядер підробка навіть перевершує показники оригіналу – 8 проти 6 ядер, але і ті по суті марні. Смартфони не дарма коштують 3 тисячі гривень.

  • У репліках найчастіше встановлюють amoled-дисплей, який сильно відрізняється від дисплеїв Apple.

  • Забудьте про якісні фотографії – в копії ставлять недорогі фотомодулі, щоб максимально знизити ціну.

  • Головне – операційна система. Встановити в копії оригінальний iOS неможливо, так що на борту стовідсотково буде Android але з оболонкою як iOS.

Нагадаємо, що саме iPhone X створив тенденцію на виріз на екрані смартфона, яку одразу ж підхопили інші виробники. Тепер практично кожен сучасний смартфон 2018 року має таку родзинку. Однак, в мережі показали новий патент, в якому смартфон отримав відразу 4 вирізу, причому в різних куточках дисплея.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Xiaomi анонсувала розумний обігрівач для будинку. Серед іншого, він має сенсорны екран, синхронізацію зі смартфоном власника, а також ціну, яка змусить вас його купити без сумнівів. Всього 60 доларів за девайс, який зігріє вас і вашу родину холодною зимою.

Знай.uа писав, що компанія Google створила нову систему захисту, яка точно буде зберігати ваші дані в безпеці. З допомогою JavaScript користувачі можуть виявляти віруси в додатках, які встановлюються на ваш девайс.