В західній науці – масштабний скандал. Троє поважних вчених зізналися, що протягом цілого року влаштовували не надто етичний соціальний експеримент. Однак, результати шокували, і викликали масу бурхливих емоцій, здебільшого негативних.

Вони навмисно писали абсолютно беззмістовні і навіть відверто абсурдні наукові статті у різних галузях соціальних наук, щоб довести: ідеологія в цій сфері давно взяла верх над здоровим глуздом. Таким чином вони змогли показати суспільству, що псевдонаука взяла верх над науковими дослідженнями.

Всі роботи писалися під вигаданими іменами і, як і передбачали автори, успішно проходили перевірку і друкувалися в солідних наукових журналах. А одна з найбільш абсурдних статей – про те, що секс між собаками в парку варто розглядати в контексті культури зґвалтувань, – навіть була відзначена спеціальною нагородою. Це є прямим доказом того, що наука практично не має ніякої цінності, якщо вона не згодна з ідеологією більшості людей.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Мета науки – встановлення істини, наполягають автори, однак у сфері соціальних досліджень істина вже давно мало кого хвилює. Головне-відповідність ідеологічним нормам: засудження подавлювача і підтримка "принижених".

Нагадаємо, що саме iPhone X створив тенденцію на виріз на екрані смартфона, яку одразу ж підхопили інші виробники. Тепер практично кожен сучасний смартфон 2018 року має таку родзинку. Однак, в мережі показали новий патент, в якому смартфон отримав відразу 4 вирізу, причому в різних куточках дисплея.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Xiaomi анонсувала розумний обігрівач для будинку. Серед іншого, він має сенсорны екран, синхронізацію зі смартфоном власника, а також ціну, яка змусить вас його купити без сумнівів. Всього 60 доларів за девайс, який зігріє вас і вашу родину холодною зимою.

Знай.uа писав, що компанія Google створила нову систему захисту, яка точно буде зберігати ваші дані в безпеці. З допомогою JavaScript користувачі можуть виявляти віруси в додатках, які встановлюються на ваш девайс.