Інженери з Чиказького університету розробили систему, яка з допомогою розташованих у приміщенні пристроїв Wi-Fi-датчиком дозволяє виявити в ньому людини. Таким чином хакери в майбутньому зможуть зрозуміти, хто знаходиться в будівлі.

Алгоритм спочатку визначає наявність пристроїв з підтримкою Wi-Fi в приміщенні — наприклад, розумних колонок, смартфонів, роутерів та інших пристроїв, — а потім відправляє на них сигнали. Система визначає наявність людини в приміщенні з відбиття сигналу. По суті, система працює як ехолокатор.

Експеримент, проведених в 11 різних приміщеннях з різною кількістю Wi-Fi-пристроїв, показав, що точність виявлення сильно залежить від кількості пристроїв-випромінювачів. Наприклад, чотири пристрої не змогли виявити людини в 27,49% випадків. Безсумнівно, що при більшій кількості пристроїв з підключення бездротової мережі можна виявити людину з великою точністю. До речі, цю технологію зможуть взяти на озброєння військові різних країн.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У серпні група вчених з університету Рутгерса, Індіани і Пердью розробила метод виявлення вибухових речовин і хімічної зброї у громадських місцях з допомогою публічного Wi-Fi, так що тепер в аеропортах буде додаткова система безпеки, яка буде працювати безвідмовно.

Нагадаємо, що гучний смартфон від китайської корпорації Nubia розмели за хвилину після початку продажів. Варто зазначити, що перша партія була 100 000 смартфонів Nubia X, який отримав відразу два дисплея і корпус у формі моноблока. Також девайс залишився без фронтальної камери, але другий екран допоможе зробити селфи з допомогою основної.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi відома своїми пристроями, які шокують весь світ низькою ціною. Таким чином з'явилися на прилавках бездротові навушники, ціна яких близько 25$. Девайс здатний працювати без підзарядки близько 7 годин, забезпечуючи зручне використання.

Знай.uа писав, що після презентації нових девайсів від Apple, ціни на продукцію компанії на території Росії помітно підвищилися. Тім Кук назвав причину цього - занадто слабка економіка країни і нестабільна валюта.