Гарвардські вчені Абрахам Лоеб Шмулем Бялий уверены що перший, що потрапив в Сонячну систему міжзоряний об'єкт під назвою Оумуамуа цілком може виявитися фрагментом космічного корабля інопланетної цивілізації. І це не виключено, адже раніше в нашу галактику за всю історію людства не прилітали космічні об'єкти з іншої галактики. До того ж, астероїд досить близько пролетів біля Землі. Можливо, таким чином зонд інопланетян міг сканувати планети на наявність життя.

Зазначимо, що об'єкт Оумуамуа був помічений телескопами в жовтні 2017 року в обсерваторії Гавайського університету. Він знаходиться на своєму шляху Сонячної системи і, як очікується, ніколи не повернеться. Він подолав відстань орбіти Юпітера на початку травня 2018 року і пройде орбіту Сатурна в січні 2019 року. Це ще раз доводить, що цей астероїд міг бути зондом, якого відправили на дослідження нових куточків космосу.

У момент виявлення астрономи заявили, що це, мабуть, природно сформований, крижаний об'єкт, покритий сухою кіркою. Однак Абрахам Лоеб Шмулем Бялий стверджують, що Оумуамуа відхилився від орбіти, продиктованої гравітацією Сонця, так як у нього було "надмірне прискорення". Комети можуть мати таке прискорення, тому що лід на них випаровується при нагріванні сонцем, стимулюючи їх. Але даний об'єкт не мав хвоста, як комета, і це дуже насторожила астрономів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадаємо, що впро час розбирання нового iPad Pro 2018 від Apple експерти виявили величезну кількість магнітів. Як вдалося з'ясувати, девайсі їх близько 90 штук, і вони не просто так розташовані під дисплеєм. За допомогою них можна робити купу нових функцій, які раніше були недоступні у його попередників.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відомий китайський флагман Huawei Mate 20 Pro, який обійдеться покупцеві в 30 тисяч гривень перевірили на ремонтопридатність. Варто відзначити модульні компоненти, які можна замінити в будь-якому сервісному центрі, а також батарея, яка з легкістю знімається навіть у кустарних умовах. Однак, експерти поставили йому оцінку 4 з 10 за дисплея з клеєм, і величезної кількості шлейфів.

Знай.uа писав, що у мережі з'явився фейковий сайт з нібито инсталятором популярного браузера Google Chrome.