Установка Linux або будь-якої іншої системи, за винятком Windows 10, тепер неможлива на комп'ютерах Mac з чіпом Apple T2. Таким чином корпорація Apple не хоче, щоб їх комп'ютери піддавалися змінам, адже після цього вони не відповідають за безпеку пристрою і особистої інформації власника ПК.

вбудований чіп ряд функцій безпеки, серед яких зберігання та захист ключів шифрування пристрою, даних про відбитки пальців власника і функції безпечного завантаження. Тепер користувачі зможуть встановити другу операційну систему, яка може нашкодити комп'ютеру.

Коли ви запускаєте комп'ютер, чіп перевіряє кожен процес завантаження, щоб гарантувати достовірність коду. За словами розробників так відбувається, тому що T2 забороняє перегляд внутрішнього жорсткого диска. Крім того, що Apple більше не дозволяє робити сервісний ремонт у конкурентів, тепер і ЗА встановити не вийде.

до Речі, раніше розгорівся скандал з Apple. Як виявилося, ті, хто звертався в офіційний сервісний центр компанії з поламаним девайсом, і завищували ціну за ремонт, який не потрібен був зламаною техніці.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Нагадаємо, що і хоча Xiaomi Mi Band 3 буквально пів року тому з'явився на прилавках, інсайдери та аналітики поділилися новою інформацією про новому унікальному Xiaomi Mi Band 5, який здивує ринок електронних девайсів новою продукцією. Головною особливістю девайса є можливість синхронізації з іншими додатками, такими як Google-сервіси і Strava.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Huawei представила новий бюджетний ноутбук Mate 13, який за характеристиками не поступається навіть MacBook від Apple. Оперативної пам'яті більш ніж достатньо для сучасного ноутбука - 8 гб.

Знай.uа писав, що новий iPad Pro 2018, якого показали світу в жовтні цього року вирішили перевірити на продуктивність. Як виявилося, це один з найбільш потужних на ринку. Тести підтвердили цю заяву. Навіть у деяких ноутбуків немає такої продуктивності.