Крісло-коляску британського вченого Стівена Хокинга, яка була виставлена на аукціоні разом з іншими речами відомого популіста і дослідника, продали за 296 тисяч фунтів стерлінгів (близько 390 тисяч доларів).

Мова йде про кріслі з мотором, яким Він користувався у кінці 1980-х і початку 1990-х років. Доходи від продажу лоту підуть фонду Стівена Хокінга та англійської Асоціації хвороби рухового нейрона. Таким чином, навіть після смерті, Хоккінг допоміг науці.

А одна з п'яти відомих копій дисертації Хокінга 1965 року з підписом "Ця дисертація - моя оригінальна робота" була продана за майже 585 тисяч фунтів (понад 760 тисяч доларів). Божевільна ціна навіть для роботи відомого вченого.

Нагадаємо, у Хокінга була рідкісна повільно розвивається форма хвороби моторних нейронів (також відома як бічний аміотрофічний склероз), яка поступово протягом десятиліть паралізувала його. Після втрати мови Хокінг був в змозі спілкуватися за допомогою синтезатора мови, спочатку з допомогою ручного перемикача, згодом - використовуючи м'яз щоки. 14 березня 2018 року Стівен Хокінг помер у віці 76 років.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що буквально недавно в мережу опублікували останню наукову роботу Хокінга, яка допомогла вченим дізнатися ще більше про космос. До речі, сам учений не вірив в існування Бога, як і більшість його колег.

Нагадаємо, що Google додасть в свій сервіс Google Maps нові можливості, серед яких додавання місць ДТП та аварій, а також швидкісних радарів на дорозі. Таким чином компанія хоче здружити водіїв, щоб вони допомагали один одному і поважали всіх під час поїздок на авто.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у мережі з'явилися перші подробиці Oppo R19. Варто зазначити, що окрім топових на сьогоднішній день характеристик, девайс отримав і підтримку 5G-мереж. Це перший в світі смартфон з підтримкою нового стандарту мережі передачі даних.

Знай.uа писав, що китайська компанія Nubia представила свій перший ігровий смартфон. Крім 10 Гб оперативки, якій більш ніж достатньо для комфортної гри, смартфон оснастили додатковими кнопками, які допомагають задіяти практично всі пальці обох рук. Таким чином збільшується ефективність мобільного геймінгу.