За останній квартал Apple продала стільки ж iPhone, скільки і роком раніше. Інвестори справедливо запитують: де Apple планує шукати нових покупців?

Квартальний звіт Apple, опублікований минулого тижня, залишив неоднозначне враження. За липень-вересень 2018 року компанія відзвітувала про виручку в $62,9 млрд на 20% вище, ніж роком раніше. Зростання прибутку в розрахунку на акцію оцінений в 41%. Проте, все не так вже й добре, як може здаватися.

На тлі в цілому позитивних результатів неприємний сюрприз переховувався в розбивці виручки по продуктам. 0% у графі приросту числа проданих iPhone показав, що компанія навряд чи не вперше практично не збільшила поставки смартфонів у порівнянні з минулим роком. На виручці це не позначилося — дохід від Apple iPhone виріс на 29%, оскільки самі смартфон подорожчали. Але от кількість не змінилася. Компанії доведеться показувати щось дійсно унікальне, щоб утримувати покупців, при цьому смартфони з кожним разом дорожчають. Не виключено, що черезе кілька років нові iPhone будуть продаватися за 2 тисячі доларів.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Не виключено, що в поточному передсвятковому кварталі Apple все ж зуміє побити власні рекорди з новинками iPhone Xs, Xs Max і Xr.

Нагадаємо, що Google додасть в свій сервіс Google Maps нові можливості, серед яких додавання місць ДТП та аварій, а також швидкісних радарів на дорозі. Таким чином компанія хоче здружити водіїв, щоб вони допомагали один одному і поважали всіх під час поїздок на авто.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у мережі з'явилися перші подробиці Oppo R19. Варто зазначити, що окрім топових на сьогоднішній день характеристик, девайс отримав і підтримку 5G-мереж. Це перший в світі смартфон з підтримкою нового стандарту мережі передачі даних.

Знай.uа писав, що китайська компанія Nubia представила свій перший ігровий смартфон. Крім 10 Гб оперативки, якій більш ніж достатньо для комфортної гри, смартфон оснастили додатковими кнопками, які допомагають задіяти практично всі пальці обох рук. Таким чином збільшується ефективність мобільного геймінгу.