Користувач хостингу "Хабрахабр" опублікував невелике розслідування відносно повільною завантаження електронної пошти Gmail від Google. Як виявилося, одна з причин віджет Hangouts, яким практично ніхто не користується.

При використанні вбудованого в Google Chrome Devtools інструменту Lighthouse можна виявити, що Gmail видає продуктивність на рівні 2 зі 100 можливих, і це практично рекорд. Несподівані результати від сервісу компанії, яка є головним атрибутом мережі інтернет.

Як виявилося, причини такої повільності можна звести до наступного. У коді зустрічаються шматки, які забезпечують сумісність зі старими браузерами, але більшість з них вже не потрібні користувачам. Але все ж, у старих браузерах вони є, а пошуковик хоче охопити якомога більше користувачів своїх сервісів.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон
Показати ще

Так, віджет Hangouts заважає завантаженні основних ресурсів Gmail. Крім того, Google чомусь не використовує в своєму продукті деякі з технологій, які вона активно просуває на своїх конференціях.

Нагадаємо, що корпорація Apple тепер потрапила в глухий кут. І хоча фінансовий звіт показав, що виручка зросла на 20 відсотків, інвестори стурбовані тим, що ж буде далі. Кількість проданих смартфонів з кожним разом зменшується, і компанії просто нічого запропонувати користувачам. І хоча кількість проданих смартфонів зменшується, їх вартість помітно підвищується.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Royal представила перший у світі гнучкий смартфон. Однак, в ньому є купа мінусів. Приміром, він голосно тріщить, коли його згинають. Розробник повідомив, що всьому виною клей, і його незабаром приберуть, так як це всього лише прототип, і до появи на прилавках все зміниться.

Знай.uа писав, що корейська корпорація Samsung дозволить носити в своїй кишені справжній ПК. Повідомляється, що практично всі сучасні смартфони Samsung можуть встановити комп'ютерну ОС Linux, і з допомогою підключення моніторів і клавіатур можуть перетворитися на повноцінний ПК. Необхідна оптимальна потужність в 4 Гб.