Розробниками 60% кращих безкоштовних мобільних VPN-додатків в Google Play Store і Apple Play Store є громадяни Китаю, і в більшості таких програм дуже слабка політика конфіденційності даних користувачів, у зв'язку з чим користувачі програм можуть виявитися в пастці у хакерів, адже їх інформація буде моніторитися. Наприклад, якщо зайти з допомогою VPN в онлайн відділення вашого банку, хакер зможе з допомогою VPN дізнатися ваш логін і пароль, ну і інші дані карток.

"Наше розслідування показало, що більше половини безкоштовних додатків для VPN або розроблені в Китаї, або мають відношення до Китаю, влада якого протягом минулого року активно блокували послуги VPN", - сказав Саймон Мільян, керівник відділу досліджень в Metric Labs

За його словами, 17 з 30 проаналізованих програм мали офіційні посилання на Китай, чи були зареєстровані китайським юридичною особою, або ж розроблені в Китаї. Творця додатків в Китаї зобов'язані ставати на облік правоохоронних органів, які здатні переглядати дані додатків.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Він також зазначив, що 86 % програм, які він аналізував, мали "прийнятну політику конфіденційності".

Нагадаємо, що в цьому році корпорація Microsoft сильно розлютила користувачів Windows 10. Крім видалення файлів і відсутність функцій, які раніше були дуже необхідні, на днях з'явився новий баг, який не дозволяє користуватися файлами з хмарного сховища Apple. Таким чином, користувачі iCloud не можуть синхронізувати свої файли.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що власники топових смартфонів iPhone XS Max скаржаться на якість продукту. Приміром, корпус має безліч недоліків, а якість збірки залишає бажати кращого. При натисканні на екран, смартфон починає скрипіти. Варто відзначити, що за таку новинку власники заплатили близько 1400 доларів.

Знай.uа писав, що компанія Qualcomm, яка раніше співпрацювала з Apple, надаючи компоненти для iPhone, почала вести брудну гру проти яблучної корпорації після їх розірвання контракту. Як виявилося, компанія найняла аналітиків, які будуть писати в мережі про яблучної компанії в негативному контексті.