Дослідник безпеки компанії ESET Лукас Стефанко виявив Google Play 13 ігор з вбудованим шкідливим ПО. Про це він повідомив Google, пошуковий гігант оперативно їх видалив. Однак програми вже встигли завантажити в загальній складності понад 560 тис. разів, і їх телефони тепер в небезпеці. З допомогою шкідливого ПО хакери можуть дистанційно отримувати дані з телефону користувача, причому непомітно. До речі, дані кредитних карток для хакерів тепер легка мішень.

Усі ці шкідливі програми були створені одним і тим же розробником, вони маскувалися під гоночні ігри. Два з них потрапили в тренди і демонструвалися на головній сторінці Google Play. Ще один доказ того, що Google не вміє боротися з вірусами, а їх система перевірки додатків працює відверто погано.

Наголошується, що всі вказані на зображенні додатки отримували повний доступ до мережного трафіку на Android-пристрої, а отже зловмисник міг потенційно використовувати їх для крадіжки даних. Крім того, Лукас Стефанко також попередив про дев'яти небезпечних додатках для дітей, які ні в якому разі не варто встановлювати. Так що не варто дітям встановлювати на ваші смартфони будь-які ігри.

До речі, фахівці з безпеки G Data підрахували, що до кінця третього кварталу нинішнього року було знайдено майже 3,2 млн шкідливих програм для Android. Компанії необхідно терміново щось із цим робити, бо незабаром всі девайси на Android будуть маріонетками хакерів.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Нагадаємо, що у мережі показали найкращий у світі смартфон для селфи. Наголошується, що новинка отримає цілі 3 селфи камери, що не може не дивувати, оскільки аналогів на сьогоднішній день просто немає. До речі, основна камера подвійна, так що краще скористатися фронтальної, адже вона відмінно підходить для фото себе улюблених.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Samsung раніше повідомляла про те, що поєднує 2 лінійки бюджетних і середнього класу смартфонів в один, і до назви він отримав приставку M. В мережі показали перший смартфон цієї лінійки, і він отримає цілком звичайні характеристики. Так, флагманом він не стане, але і ціна буде цілком приємною.

Знай.uа писав, що китайська компанія Xiaomi вміє дивувати не тільки смартфонами, але в іншої побутової техніки для дому. Приміром, на прилавках з'явився новий телевізор Mi TV 4S, діагональ якого 75 дюймів. Крім величезного розміру, він виготовлений зі сплаву, який широко застосовується в космічній галузі.