Фахівці з мережної безпеки з Нью-Йоркського університету знайшли спосіб обійти захист будь-якого смартфона, який має сканер відбитків пальців. Тепер навіть найкрутіші смартфони не встоять перед спритною відмичкою цих ентузіастів.

Результати дослідження показали, що сканер відбитків пальців іноді може приймати чужий малюнок на пальці, вважаючи що це власник смартфона. І хоча це відбувається досить рідко (1 випадок з 1000), експерти змогли домогтися помилки системи 1 до 5.

Експерти встановили, що датчики сканують зображення відбитків пальців частково – тільки в точках безпосереднього контакту. Таким чином, вірогідність того, що будуть виявлені часткові збіги відбитків, істотно збільшується.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Цілком очевидно, що тепер навіть топові смартфони зі сканерами відбитків пальців не зможуть захистити особисту інформацію власника. Залишається тільки сподіватися на цифровий пароль і систему сканера особи, яку досі не завжди вдається обійти навіть хакерам.

Нагадаємо, що роками раніше Nokia планувала випустити унікальний планшет, який став би головним конкурентом iPad від Apple. Але щось пішло не так, і унікальний планшет на Android так і не з'явився на прилавках. Однак, в мережі з'явилося відео цього потужного девайса.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що глава підрозділу Apple, яке займалося розробкою голосового помічника Siri розповів, чому саме цей асистент так і залишиться марним. Даг Киттлаус впевнений, що з-за того, що яблучна корпорація не дозволяє стороннім розробникам втручатися в роботу Siri, цей проект приречений на провал.

Знай.uа писав, що компанія LG хоче зайняти лідерство не тільки на ринку телевізорів і моніторів, але і на ринку смартфонів. Компанія запатентувала кілька видів гнучкий смартфонів. Однак, це ще не означає, що вони з'являться на прилавках. Не секрет, що більшість виробників смартфонів почали розробку власних гнучких пристроїв, які з'являться на прилавках вже в 2019 році.