У Росії планують збільшити розмір штрафів для вітчизняних і зарубіжних технологічних компаній, які відмовляються дотримуватися вимог російського законодавства. На найбільші сервіси Google і Telegram очікують багатомільйонні штрафи, якщо вони не будуть виконувати вимоги Росії.

За даними джерел видання, розробкою поправок займаються в адміністрації президента і Роскомнагляді. Однак ріс ЗМІ повідомляють, що Роскомнадзор не бере участь у створенні законопроектів, так як не є суб'єктом законодавчої ініціативи.

Нові положення законопроекту дозволять обкладати IT-компанії штрафом у розмірі одного відсотка від їх річної виручки. Мінімальна сума штрафу складе 1,5 мільйона рублів, навіть якщо у компанії немає виручки в Росії. Причому штрафи можна буде стягувати неодноразово. Таким чином влада Росії хочуть, щоб їх вимоги виконували всі технологічні компанії, як зарубіжні так і вітчизняні.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн
Показати ще

Журналісти стверджують, що поправки торкнуться великі пошукові системи Google і “Яндекс”, месенджери Telegram і WeChat, новинні агрегатори “Яндекс.Новини” і “Mail.Ru Новини”, онлайн-кінотеатри Netflix, ivi.ru і Okko, а також засоби обходження блокувань. В основному, це торкнеться всіх компаній, які збирають дані російський користувачів, але зберігають їх за межами країни.

Нагадаємо, що роками раніше Nokia планувала випустити унікальний планшет, який став би головним конкурентом iPad від Apple. Але щось пішло не так, і унікальний планшет на Android так і не з'явився на прилавках. Однак, в мережі з'явилося відео цього потужного девайса.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що глава підрозділу Apple, яке займалося розробкою голосового помічника Siri розповів, чому саме цей асистент так і залишиться марним. Даг Киттлаус впевнений, що з-за того, що яблучна корпорація не дозволяє стороннім розробникам втручатися в роботу Siri, цей проект приречений на провал.

Знай.uа писав, що компанія LG хоче зайняти лідерство не тільки на ринку телевізорів і моніторів, але і на ринку смартфонів. Компанія запатентувала кілька видів гнучкий смартфонів. Однак, це ще не означає, що вони з'являться на прилавках. Не секрет, що більшість виробників смартфонів почали розробку власних гнучких пристроїв, які з'являться на прилавках вже в 2019 році.