"Розумний" годинник Apple Watch Series 4 з'явився в продажі 21 вересня, але датчик ЕКГ, що є однією з ключових родзинок нової моделі, досі залишається неактивним.

І хоча девайс вже отримував деякі оновлення в операційній системі, саме в 5.1.2 версії з'явиться довгоочікувана функція, заради якої і купували цей пристрій.

Додаток у складі оновлення watchOS 5.1.2 дозволить зняти показники ЕКГ за 30 секунд, просто приклавши палець до коліщатко Digital Crown смарт-годин, і виявити найменші відхилення від норми, які можуть вказувати на серйозні захворювання серця, включаючи аритмію і фібриляцію передсердь. Про точності пристрою не варто переживати, адже Apple вклала чимало сил і коштів, щоб звести до мінімуму кількості помилок.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

У США Apple Watch Series 4 був сертифікований Управлінням по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (U S Food and Drug Administration; FDA), але тип виданої ліцензії відрізняється від того, що регулятор видає повноцінним медичним пристроїв.

ЧИ треба говорити, що функція ЕКГ не буде працювати на старих моделях Apple Watch, оскільки їх оснащення не включає відповідних датчиків. До того ж, саме із-за цієї функції нова версія годинників стала дуже дорогою, на відміну від своїх попередників.

Нагадаємо, що ігромани розгромили вщент приставку PlayStation Classic, яку Sony благополучно перевыпустила через кілька десятків років. Проте, все не так добре, як думали геймери: якість картинки залишає бажати кращого, самі ігри схильні до зависання, а частота оновлення кадрів в секунди знищує весь азарт.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія LG зробила патент на незвичайний гнучкий смартфон. Судячи з фото, які знайшли користувачі мережі, при складанні девайса екран буде розміщуватися не всередині згину, а зовні. Таким чином пристрій позиціонує себе як смартфон, так і повноцінний планшет. До речі, вартість його буде близько 2 500 доларів, що трохи розчарує фанатів компанії.

Знай.uа писав, що компанія ASUS все ж завезла ігровий смартфон ROG Phone в Україні. Тепер кожен бажаючий може придбати цей пристрій. Однак, він обійдеться в 26 тисяч гривень. З іншого ж боку, це один з найбільш потужний смартфонів на ринку.