Фахівцями з кібербезпеки було заявлено про виявлення нового шкідливого майнера Монеро, який вміє розвиватися. Сама по собі система здатна заробляти на працю користувачів мережі, причому робить це непомітно для всіх. Знахідка виявилася більше 6 місяців тому. У той час вона приховано добувала тематичну криптовалюту.

На даний момент, програма вже оновлює саму себе, а також усуває “конкурентів” на ПК жертви. Непомітно для самого власника пристрою, система здатна використати продуктивність комп'ютера для видобутку криптовалют. Подібні характеристики шкідливої програми виключають її виявлення антивірусами, так що недосвідчений користувач не здатний виявити і видалити вірус на своєму пристрої.

Фахівці з'ясували, що майнер призначається для серверів, використовуючи практично всю їх потужність. Також, є відомості, що працює ЗА для особистого пулу майнер, що підвищує анонімність.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Будемо сподіватися, що розробники антивірусів навчати свої дітища відловлювати шкідливе ПЗ.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi продовжує розвивати мобільний геймінг. Компанія планує випускати не тільки ігрові смартфони, але і інші девайси, які збільшать комфорт гри. Мова йде про ігрової гарнітури. Однак замість звичайного штекера 3.5 мм, компанія представить пристрій з виходом Type-C, що безсумнівно відмінна новина для тих, хто любить мобільний кіберспорт.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що як виявилося, у корейської корпорації Samsung завелися щури. Повідомляється, що секретна інформація компанії потрапила в руки сторонніх людей. Швидше за все, передавала інформацію зсередини компанії.

Знай.uа писав, що компания, яка є творцем GTA V, відмовляється від продовження свого проекту, вихід якого чекали мільйони геймерів по всьому світу. Мова йде про гру Agent, яка раніше була досить амбітним проектом. Попередня гра з'явилася на прилавках в 2009 році, і вона була ексклюзивом для консолей.