Токійська телекомунікаційна компанія Tokyo Telemessage, яка обслуговує пейджери, заявила, що в вересні 2019 року припиняє надання послуги із-за відсутності попиту. Це сумна новина для любителів обміну повідомленнями за допомогою пейджерів. Їх компактність допомогла стати популярною в кінці 90-х.

Послуги зв'язку з використанням пейджерів з 1968 року в Японії надавала компанія Nippon Telegraph і Telephone Public Corp.

Пристрої для прийому повідомлень користувалися популярністю серед працюючих поза офісів службовців та школярів, а на піку популярності кількість контрактів на обслуговування перевищувала 10 мільйонів чоловік. Таким чином ці пристрої служили відмінною альтернативою телефонами, які були досить дорогими в обслуговуванні, та й до того ж громіздкими.

З поширенням сучасних засобів зв'язку популярність пейджерів стала падати, а виробництво пристроїв припинили 20 років тому. Пристрій було популярним серед медиків, так як його можна використовувати поряд з чутливою медичною технікою.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Зараз пейджерами в Японії користується півтори тисячі чоловік, і побачити цю людину величезна рідкість.

Автор першого в історії людства SMS британський програміст Ніл Папуорт заявив, що не очікував, що ця технологія стане настільки популярною у світі.

Нагадаємо, що і хоча 2018 рік виявився невдалим для Microsoft, численні баги і помилки в ОС Windows знищили репутацію корпорації. Однак, це лише затишшя перед бурею. Компанія готовий представити гнучкий планшет, який можна зігнути, і перетворити на повноцінний смартфон. Однак, вихід пристрою запланований на весну 2019 року. І хоча ніякої додаткової інформації про пристрої немає, нам залишається лише чекати появи численних витоків в мережі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Mozilla вирішила оновити браузер Firefox. Однак, мова не про десктопної версії. Компанія створила браузер для шоломів віртуальної реальності, що дозволить в 3D-ефект відчувати сторінки сайтів. До речі, навіть ця версія браузера є захищеною.

Знай.uа писав, що експерти з безпеки виявили новий майнер Монеро, який проникає всередині ПК користувачів, і непомітно для власника пристрою майнить криптовалюту. Система навчилася обходити антивіруси, і залишатися непомітною для інших технологій захисту.