Згідно з найсвіжішими даними, опублікованими NetMarketShare, Windows 10 в найближчим часом стане самої популярної настільної операційною системою. І хоча операційці вже кілька років, популярність операційка отримає тільки зараз. Величезна кількість багів і помилок у системі спочатку відштовхувала власників ПК, і більшість з них досі користуються Windows 7, яка відмінно працює навіть на старих і слабких комп'ютерах.

Частка Windows 10 на поточний момент становить 38,14%, але в Windows 7, яка вийшла більше дев'яти років тому, все ще 38,89% користувачів. Місяцем раніше частка Windows 7 становила 39,35%, що вказує на неминучий підсумок цієї тривалої сутички. Судячи з усього, у Windows 10 все ще є шанс реабілітуватися.

Третє місце за популярністю займає Windows 8.1 з результатом 4,59%. Сама по собі Windows 8 вважається перехідною версією між Windows 7 і 10. З невеликим відставанням за нею слід Windows XP (4,23%). Замикає п'ятірку лідерів macOS 10.14, у якої сьогодні 3,57% користувачів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що корпорація Apple змусила велику соцмережа Tumblr видалити матеріал для дорослих. Повідомляється, що такий матеріал порушує політику магазину Apple, у зв'язку з чим компанія видалила додатки з App Store. Популярного сервісу довелося поліпшити методи перевірки завантажуваного контенту, щоб в майбутньому такого не повторилося.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що шахраї навчилися нового трюку, з допомогою якого непомітно для користувача знімають кошти з вашої кредитної картки. Шахраї створили додатка для iPhone, які вимагають, щоб користувач приклав палець до екрану для вимірювання стану пульсу. Однак, у цей час з-за відбитка пальців транзакція здійснюється в розмірі 100 доларів, які знімаються з рахунку власника смартфона.

Знай.uа писав, що Xiaomi Mi 9 незабаром з'явиться на прилавках, а інсайдери вже назвали вартість новинки. Серед іншого, девайс отримає 6 гб оперативки, а також топовий чіпсет, який допоможе зрівнятися по продуктивності навіть з iPhone XS Max.