Один із стажистів Google натиснув не на ту кнопку під час тренінгу в компанії, з-за чого на багатьох веб-сторінках та в додатках з'явилося пусте рекламне оголошення у вигляді жовтого прямокутника. Про це в четвер, 6 грудня, повідомляє Financial Times. Однак, це може виявитися образливою помилкою. Але все трохи інакше, враховуючи можливості і масштаби пошукової компанії.

Що стосується збитків, вони в цілому склали близько $10 млн. За його словами, інцидент стався в той час, коли працівникам розповідали про те, як користуватися внутрішньою системою Google AdX для покупки рекламних оголошень в інтернеті в режимі реального часу. Схоже, що щось пішло не так. Дивно, що стажист найбільшої в світі компанії міг отримати доступ до даних.

"Один із стажистів-консультантів випадково подав заявку на придбання рекламних оголошень для компанії за ціною в $25, що набагато вище ринкової ціни в $2 - $4. У Google помітили помилку лише через 45 хвилин, весь цей час оголошення відображалися у користувачів з США та Австралії, після чого банери були видалені з усіх сайтів", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Незабаром в Google висловили готовність виплатити компенсації за відгук мережевих банерів всім сайтам і компаніям, у яких компанія їх випадково придбала.

Нагадаємо, що корпорація Google знову вирішила поховати власний проект. Мова йде про Google Allo, який повинен був затьмарити всі месенджери, і навіть Telegram і Viber. Однак, щось пішло не так, і месенджер перестав приносити компанії прибуток.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що глава компанії Xiaomi підтвердив, що на ринку незабаром може з'явитися незвичайний смартфон. Повідомляється, що він отримав цілих 48 мп камеру. Однак, об'єктивів буде не менше трьох, враховуючи специфікації камери. У мережі навіть з'явилося фото, проте воно відображає лише камеру смартфона і кількість пікселів.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft почала розробляти нову версію Windows. Судячи з усього, це буде полегшена версія операційки, так що кожен бажаючий зможе встановити її на слабкий ПК. До речі, він буде не просто обрізаної версією, а повноцінною альтернативою, адже її створять практично з нуля.