У Москві під час презентації розбилось аеротаксі, вартість якого становить 12 млн рублів (близько 500 тисяч грн).

Прототип літаючого таксі, розроблений компанією "Бартіні", впав при першому випробуванні. Презентація апарату проходила в інноваційному центрі "Сколково", звідки велась пряма трансляція. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Кумедне відео вже встигло облетіти мережу. Як видно на кадрах, прототип аеротаксі ледь піднявся в повітря на хвилину, пролетів всього кілька метрів і впав в замет.

Випробування моделі проводить лабораторія міських польотів спільно з міжнародним агентством повітряного мобільності McFly.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Невдачу на випробуваннях прокоментував генеральний директор компанії-розробника "Бартіні" Ілля Ханіков. За його словами, апарат вимкнувся посеред польоту через те, що замерз після тривалого очікування початку випробувань. Судячи з трансляції, до короткого демонстраційного польоту готувалися більше 30 хвилин.

"Ми не знаємо, що сталося. Ми повинні зняти дані з польотного контролю, подивитися телеметрію, подивитися як відпрацьовував польотний контролер керуючі сигнали від оператора. Ми наразі не знаємо, чи це помилка програмування чи помилка оператора", - сказав Ханіков.

За його словами, ця демонстрація показала, що для подібних апаратів потрібні криті приміщення.

"На те це і зразок, щоб такі випробування проводити", - додав він.

Прототип на відео - це дрон, який виглядає як аеротаксі в мініатюрі та коштує 12 мільйонів рублів. Запуск повноцінної версії запланований на 2020 рік. Розробники кажуть, що вона зможе перевозити чотирьох осіб на швидкості до 250 кілометрів на годину.

Цікаво, хто ризикне взяти участь у випробуваннях повноцінної версії російського авіатаксі…

Нагадаємо, у квітні перша в Росії спроба доставити поштовий вантаж безпілотником закінчилася невдачею - відразу після зльоту дрон "Пошти Росії" розбився об стіну будівлі.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Росії зійшов з рейок потяг з військовою технікою.

Також Знай.ua писав, у Росії під виглядом брендового одягу здають в оренду дітей