Про уразливості Android-смартфонів перед різноманітними вірусами і троянами можна складати легенди. Корпорація Google не може боротися з величезною кількістю вірусів, що заражають мільйони смартфонів щодня. На цей раз предметом нашого обговорення стане троян Andr / Clickr-AD з асортименту Google Play, діяльність якого веде до передчасної розрядки інфікованих гаджетів. Подібних вірусів поки ще не було. У будь-якому випадку, масовості вони не набирали.

Andr / Clickr-AD – черговий клікер, який хоч і не краде користувальницьких даних і не намагається опанувати фінансовими заощадженнями своїх жертв, справляє негативний вплив на роботу заражених пристроїв. По суті, крім ваших особистих даних, фото, відео, листування, і даних банківських карт, він ще й намагається знищити ваш смартфон.

Постійна активність трояна, у фоновому режимі клікати по рекламних оголошеннях, призводить до зниження автономності і передчасного зносу акумулятора, якому не вдається відпочити ні вдень, ні вночі. Навіть під час підзарядки девайса, троян все одно буде працювати. Видалити можна тільки за допомогою діючих антивірусів, або ж перепрошити сам девайс, або скинути до заводських налаштувань.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Нагадаємо, що Microsoft представила нову систему безпеки для Windows. Відзначається, що цей додаток є віртуальною машиною Windows 10, з допомогою якої можна перевіряти надійність додатків. І хоча система використовує оперативку ПК, на комп'ютері буде встановлено відразу 2 операційки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Lenovo Z5 Pro Snapdragon 855 Edition отримає рекордну кількість оперативки. Девайс отримає 12 Гб. Подібних характеристик немає навіть у ігрових смартфонів, які призначені тільки для мобільного кіберспорту. До речі, за девайс доведеться заплатити всього 640 доларів. Враховуючи його можливості, це дуже вигідна угода.

Знай.uа писав, що глава HTC розповів про подальші плани компанії. Як і очікувалося, закривати компанію ніхто не поспішає, проте, змін не уникнути. Варто відзначити, що глава компанії змінить стратегію ведення бізнесу, і тепер HTC буде випускати тільки флагманські смартфони.