Компанія Xiaomi офіційно підтвердила інформацію про припинення підтримки програмного забезпечення для деяких своїх смартфонів. У першу чергу мова йде про моделі 2016 року Mi 5 та Redmi Note 3.

Майбутня стабільна або остаточна версія MIUI ROM буде останньою для цих двох смартфонів, повідомляється на форумах MIUI.

За даними виробника, припинення підтримки смартфонів може бути викликане надмірним обсягом телефонних запусків щороку, а витрати на підтримку програмного забезпечення для кожного смартфону можуть бути занадто високими.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Цікаво, що у 2017 році китайська компанія вже відмовилася від підтримки деяких телефонів. Загалом же, Xiaomi здійснює підтримку великої кількості пристроїв, яка може тривати три-п'ять років, на відміну від інших брендів.

У найближчі тижні, за чутками, Xiaomi покаже свій новий смартфон з 48-мегапіксельною камерою. Апарат, як вважають, називається Redmi Pro 2. Припускають, що він буде обладнаний чіпсетом Snapdragon 675 від Qualcomm.

Xiaomi Redmi Note 3 - 5.5-дюймовий Android-смартфон з сучасним 64-бітовим восьмиядерним процесором, 2/3 ГБ оперативної пам'яті, 16/32 ГБ флеш-накопичувачем і 13-мегапіксельною основною камерою з подвійним світлодіодним спалахом і фазовим автофокусом.

Передня панель смартфона мало відрізняється від усіх актуальних моделей Xiaomi: захисне скло, над екраном - тонка проріз з сіткою розмовного динаміка, фронтальна камера, стандартний комплект датчиків і LED-індикатор повідомлень. Під екраном - три звичні сенсорні кнопки з білим підсвічуванням (в минулій моделі підсвічування була червоною).

Форми смартфона стали більш плавними і закругленими в порівнянні з Redmi Note 2, що позитивно позначається на зручності використання. Незграбні смартфони з великими екранами не дуже зручні. На лівому торці - тільки лоток для SIM-карт.

Дивіться: Redmi Note 3, огляд моделі

Нагадаємо, компанія Apple у першій половині 2019 року планує випустити наступне покоління компактного планшета iPad mini. Як повідомляв "Знай.ua", компанія Samsung розпочала виробництво свого флагмана Galaxy S10. Також "Знай.ua" писав, Еван Бласс, один з найавторитетніших інсайдерів, поділився подробицями майбутніх флагманських смартфонів від компанії Huawei.