Каналізаційну систему Цюріха почав інспектувати чотириногий робот ANYmal. Його створенням займалися інженери з Швейцарського федерального технологічного інституту (ETH Zuric), пише Techthelead.

Але каналізації не повинні стати вершиною кар'єри чарівного робота. Вчені таким чином хочуть перевірити його можливості: як малюк буде справлятися з такими труднощами, як темрява, підвищена вологість і слизькі поверхні.

Робот оснащений автономною навігаційною системою. Він орієнтується по тривимірній карті місцевості, яку сам же створює в режимі реального часу з допомогою лазерних датчиків і камер. У ANYmal також є оптична і тепловізійна камери, мікрофон і датчик обнаржения газу. Заряджена батарея забезпечить йому дві години безперервного руху.

Раніше ANYmal вже запам'ятався всім своїми запальними танцями.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше повідомлялося, що відомство з патентів і товарних знаків США зареєструвало патентну заявку компанії Samsung, яка вирішила вийти на ринок безпілотників.

Патент показує, що південнокорейський гігант працює над безпілотником, що може трансформуватися. Досить незвично, враховуючи, що хайп навколо безпілотників вже закінчився.

Цікаво, що безпілотник по суті стане аксесуаром наступного покоління для лінійки смартфонів компанії Galaxy. Таким чином, компанія створить дійсно революційний пристрій для своїх смартфонів. У патенті описаний безпілотний літальний апарат з безліччю спеціальних датчиків, які забезпечать плавний політ, а також визначення перешкод.

"У цьому винаході запропоновано трансформований безпілотний літальний апарат, в якому можна скласти важелі для фіксації пропелера всередину основного корпусу", - йдеться у патентній заявці Samsung.

Нагадаємо, Ілон Маск показав будівництво зорельота нового покоління Starship.

Раніше Знай.ua повідомляв, у мережі з'явилося фото невідомого смартфона Nokia.

Також Знай.ua писав, школярі навчилися використовувати штучний інтелект, щоб обманювати з домашнім завданням.