Австралійська компанія запустила свій перший автономний поїзд для перевезення руди. Так, він не вимагає персоналу для обслуговування, в тому числі машиніста, і здатний пересуватися самостійно, без будь-якого втручання людини.

Гірничодобувна корпорація Rio Tinto завершила роботу над автономної залізничною системою AutoHaul. Мова йде про створення залізниці та автономного поїзди для перевезення руди у віддаленому регіоні Пілбара в Австралії. До речі, потяг визнаний самим великим роботом у світі, так як він здатний обходитися без допомоги людини, при цьому функціонувати за призначенням.

“Це було складне подорож. Ми автоматизували залізничну мережу такого розміру і масштабу у віддаленому місці, як Пілбара. Це означає, що наша мета – підвищення продуктивності в регіоні, досягнута”, - заявив він. Тепер же поїзд зможе самостійно виконувати свою головну задачу - перевозити руду.

Варто відзначити, що компанія протестувала свій перший самоврядний поїзд на початку цього року. У компанії також запевнили, що автономна залізнична система не скоротить кількість робочих місць. Однак експерти зазначили, що такий сценарій просто неминучий.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, що новенький iPhone XS Max вибухнув в штанях власника. За словами потерпілого, з його штанів почав валити жовто-зелений дим, а потім він відчув сильний жар. Компанія Apple запропонувала обміняти iPhone XS на новий, але потерпілий вирішив подати на яблучну корпорацію в суд.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що характеристики, смартфона Xiaomi Mi 9 потрапили в мережу задовго до релізу. Серед іншого, девайс отримає топовий чіпсет, а також непогану камеру і діагональ.

Знай.uа писав, що власники дорогих ноутбуків MacBook знову зіткнулися з проблемою. Повідомляється, що клавіатура в деяких моделях перестала працювати, причому Apple раане визнала іншу проблему з клавіатурою. Як виявилося, вся проблема в шлейфі, який закріплений дуже ненадійно, і практично кожен власник ноутбука стикався з цією проблемою. Визнає яблучна корпорація наявність проблеми цього разу - невідомо.