Україна зможе наблизитися до “п'ятого покоління” (5G) мобільного зв'язку не раніше 2020 року. Про це розповів голова Національної комісії регулювання зв'язку та інформатизації (НКРСІ) Олександр Животовський. Так, прогнози не дуже втішні. Хоча, варто відзначити, що далеко не у всіх містах є мережа 4G, 5G говорити поки як мінімум рано.

Заяви про запуски у світі новітнього стандарту стільникового він назвав не більше ніж рекламою і піаром. “ПРО 5G скажу лише одне: поки хто-небудь у світі не знайде спосіб, як на цьому заробляти гроші, все це будуть лише тестові запуски і PR”, — підкреслив глава телеком-регулятора.

Однак, варто нагадати, що буквально днями проводилися тести 5G, і навіть встигли порівняти з мережею 4G. І хоча швидкість між ними не так сильно відрізняються, це справа часу. До того ж, навантаження на 5G поки що немає.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Для нового виду зв'язку потрібні додаткові радіочастоти, зокрема, в діапазоні 700 мегагерц (МГц). За словами Олександра Животовського, торги на ці та інші смуги — 800 і 900 МГц — можуть пройти не раніше, ніж наприкінці поточного року. Він назвав ці терміни “оптимістичними”. Будемо сподіватися, що вже в 2020 році українці зможуть насолодитися максимальною передачею даних.

Нагадаємо, що китайська компанія Huawei заробила близько 100 мільярдів доларів за 2018 рік. На сьогоднішній день це чи не рекорд. Ці цифри звучать несподівано, адже девайси компанії заборонили на всій території США, так як уряд Штатів не довіряє китайській техніці, підозрюючи її в можливості шпигунства.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple випустила нову рекламу iPhone XR. Так, яблучна корпорація вміє дивувати, і в самому ролику було знято величезну кількість людей в різнокольорових костюмах. Судячи з усього, продажі iPhone XR йдуть не так добре, як хотілося б Apple.

Знай.uа писав, що експерти назвали дату смерті Sony PlayStation 4. Варто нагадати, що консоль вже застаріла, і виробники не можуть вичавити з неї красиву картинку, обмежуючись технічними можливостями пристрою. Так і геймери тепер не можуть насолодитися красивою картинкою. Судячи з усього консоль стане непотрібною вже у 2026 році, як раз через 13 років після виходу консолі на прилавках.