Студенти з Австралії створили найекономічніший автомобиль у світі. На ньому можна проїхати 4100 км всього за 50 доларів.

Машину назвали Violet. Її економність створена завдяки електромотору і сонячними панелями. Також в авто є акумуляторні батареї.

Електрокар може за день подолати до 600 км, на що йде 20-24 кВт електроенергії. Це у п'ять разів менше, ніж у Tesla Model 3.

Раніше зафіксувати рекорд на Violet не вдавалося: у 2017 році у автомобіля зламалася задня підвіска, а в 2018-го загорілася батарея. Тепер же авто офіційно внесли до Книги рекордів Гіннеса.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше повідомлялося, що компанія Tesla випустила відеоролик, в якому детально продемонстровано процес складання електромобіля Model 3 на заводі у Фрімонті, Каліфорнія.

Tesla Model 3 складається з більш ніж 10 тисяч комплектуючих, при цьому в процесі частково задіяні роботи, повідомляє Економічна правда.

Не так давно Маск анонсував перший швидкісний підземний тунель під Лос-Анджелесом. Про це він особисто написав у Twitter. "Тесла в тунелі @boringcompany з колісним механізмом, який ховається і перетворює машину на рейковий потяг і назад".

Також він підкреслив, що у створеному ним тунелі може переміщатися будь-який автономний електромобіль, що гарантовано зменшить кількість заторів на дорогах, а також значно прискорить переміщення пасажирів та вантажу.

Згідно з завіреннями Маска, в тунелі можна не побоюючись розганятися до швидкості в 150 миль на годину, що буде більше схоже на телепортацію, ніж їзду по місту.

Як зазначив Ілон, під час демонстраційної поїздки автомобіль буде спускатися вниз на ліфті, пронесеться по тунелю за допомогою напрямних коліс, а потім підніметься назад вгору на ліфті і далі попрямує по звичайним дорогам в точку призначення.

Нагадаємо, Tesla назвала 2 нових незалежних директори.

Раніше Знай.ua повідомляв, Tesla Model 3 отримали нові автомобільні фари, які забезпечують безпеку при поїздках.

Також Знай.ua писав, що автомобілем року в Японії вдруге поспіль став Volvo.