В Німеччині поліція затримала молодика, якого підозрюють у публікації в Твіттері особистих даних німецьких політиків, знаменитостей та журналістів. Його ім'я не називають, відомо лише, що йому 20 років, він живе з батьками.

За версією слідства, підозрюваний не пов'язаний ні з якими іноземними спецслужбами. Перед затриманням він встиг знищити свій комп'ютер, але інші докази все ж залишилися, щоб поліція вважала його підозрюваним. Судячи з усього, підозрюваний хакер мав інший мотив, якщо він не пов'язаний з різними іноземними спецслужбами.

У грудні користувач Твіттера @_0rbit (вже видалений) у форматі “різдвяного календаря”, раз в день викладаючи посилання на масиви особистих даних знаменитостей. Варто відзначити, що інформація була великою: номери телефонів, адреси, перелік майна, фотографії, смс, і навіть дані кредитних карт.

Він опублікував дані, що стосуються членів усіх партій-членів бундестагу, крім ультраправої “Альтернативи для Німеччини”. Залишилося тільки чекати інших подробиць, які з'являться в мережі.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що мільйони користувачів месенджера WhatsApp в небезпеці. Повідомляється, що хакери придумали нову хитрість, щоб незаконно отримати доступ до особистих даних користувачів. Наприклад, вони створили додаток Winamp Gold, яке нібито є покращеною версією звичайного застосування, і дає кілька переваг користувачам. Однак, після скачування, пристрій завантажується шкідливий код.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в нових iPad Pro 2018 року знову знайшли величезний недолік. Тепер компанія не викрутиться.Повідомляється, що після того, як на екран пристрою наклеїти захисну плівку, чутливість дисплея помітно падає, роблячи роботу з планшетом просто неможливим. Це вплине на продажі планшетів, адже вартість девайса близько 40 тисяч гривень.

Знай.uа писав, що Android Q отримає темний режим інтерфейсу. Нарешті, компанія почула прохання користувачів. Виходу цієї нової функції варто очікувати вже в травні 2019 року.