Відомо, що “капча” - це картинка з набором випадкових літер і цифр, за допомогою яких система визначає, що на сайті знаходиться людина, а не бот. Однак, з сьогоднішнього дня це зміниться. Проект розробників Мерілендського університету unCaptcha 2 дозволяє обходити комп'ютерний тест на “людяність” reCAPTCHA від Google. Сервіс працює в 90% випадків, так що незабаром боти та інші програми, які зможуть виконувати свої дії, обходячи захист.

Процес обходу виглядає так. unCaptcha запитує перевірку за допомогою аудіоповідомлення, скачує його, переводить в текст за допомогою сервісу Google Speech-to-Text і підставляє в поле відповіді. Система злому досить проста, але придумати раніше чомусь ніхто не зміг.

Вихідний код unCaptcha 2 знаходиться у відкритому доступі. Розробники попереджають, що проект створений виключно в освітніх цілях і не варто їм обходити чию-небудь систему, адже у деяких країнах це може закінчитися судимістю.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Нагадаємо, що в 2017 році корпорація Apple показала світові нову систему захисту смартфонів. Вона здатна розпізнавати обличчя, і розблокувати систему, якщо перед смартфоном власник. Як виявилося, хакер зумів обійти захист, і навіть показати цю хитрість на хакерському заході. Однак, в останній момент передумав. Мабуть, яблучна корпорація все ж таки переконала його розкривати секрет компанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що яблучна корпорація Apple розповіла, чому нові iPad Pro за 40 тисяч гривень є погнутими. Нагадаємо, що компанія не визнала це помилкою, і ніхто повертати гроші за це не буде. Як виявилося, компанія повідомила, що це норма, і наявність вигнутого корпусу зустрічається тільки у LTE-версії, так як при установці додаткових чіпів відбувається вигин.

Знай.uа писав, що корейська корпорація Samsung запатентувала смартфон, який можна розділити надвоє. І це не гнучкий смартфон, як можна було подумати. Обидва екрану розділяються, і вони можуть функціонувати окремо.