Експерти видання KrebsonSecurity повідомили про виявлення нового незвичайного способу проведення хакерських атак на користувачів смартфонів iPhone. За заявою фахівців, хакери обдзвонюють власників iPhone з використанням номера, який повністю відповідає номеру цієї служби підтримки Apple. Причому користувачі смартфонів ні про що не здогадуються.

Хакери використовують VoIP-сервіс для підміни свого номера на офіційний номер служби підтримки Apple і починають обдзвонювати користувачів iPhone. Ну а далі, роблячи вигляд, що користувачеві телефонують саме з техпідтримки Apple, хакери обманом заволодівають інформацією пользовтаеля. Коли абоненту надходить виклик, він бачить на екрані вхідний дзвінок від служби підтримки Apple. На це вказує номер та опис контакту, яке генерується фальшивим дзвінком. Приміром, вони вимагають особисту інформацію користувача, або ж паролі до акаунтів.

Поки Apple нічого не може з цим вдіяти. Максимум, це попередити користувачів, що хакери користуються новою системою.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що в 2017 році корпорація Apple показала світові нову систему захисту смартфонів. Вона здатна розпізнавати обличчя, і розблокувати систему, якщо перед смартфоном власник. Як виявилося, хакер зумів обійти захист, і навіть показати цю хитрість на хакерському заході. Однак, в останній момент передумав. Мабуть, яблучна корпорація все ж таки переконала його розкривати секрет компанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що яблучна корпорація Apple розповіла, чому нові iPad Pro за 40 тисяч гривень є погнутими. Нагадаємо, що компанія не визнала це помилкою, і ніхто повертати гроші за це не буде. Як виявилося, компанія повідомила, що це норма, і наявність вигнутого корпусу зустрічається тільки у LTE-версії, так як при установці додаткових чіпів відбувається вигин.

Знай.uа писав, що корейська корпорація Samsung запатентувала смартфон, який можна розділити надвоє. І це не гнучкий смартфон, як можна було подумати. Обидва екрану розділяються, і вони можуть функціонувати окремо.