Китайський ринок смартфонів впав на 15 відсотків у третьому кварталі 2018 року. Серед 10 найбільш популярних моделей - гаджети від OPPO, Vivo і Xiaomi. Звичайно ж, про Apple і мови йти не може, адже продажі iPhone в Китаї заборонили ще до початку 2019 року.

Huawei залишається лідером ринку, але жоден з гаджетів бренду не увійшов до Топ-10, пише GizGuide з посиланням на дані компанії Canalys. Судячи з усього, прибіль компанії дала про себе знати, адже китайська корпорація заробила 214 мільярдів доларів за рік.

Компанія Huawei захопила 25 відсотків частки ринку. Суббренд компанії Honor досі є їх самої продаваної лінією. Серії Nova і Enjoy також стають досить популярними. До того ж самі смартфони досить популярні і в Україні.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України
Показати ще

Дещо несподівано Vivo перевершила OPPO в боротьбі за друге місце з 23% частки ринку. Цей виробник представив смартфон з двома екранами, який дуже непогано нашумів після виходу. Причиною успіху Vivo є зосередженість на обсязі продажів. 75 відсотків глобальних поставок бренду припадає на Китай. І це не дивно, адже виробник знаходиться в Китаї.

Нагадаємо, що хакери винайшли нову систему злому для гаджетів від Apple. Повідомляється, що зловмисники тепер можуть дзвонити власникам iPhone від імені служби підтримки, номер якої у них записаний в книжці. За допомогою простого обману вони можуть отримати особисті дані користувачів. І хоча яблучна корпорація поки не знайшла спосіб, як усунути цю прогалину у захисті, але варто все попередити, що Apple ніколи не зажадає особисті дані користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Apple вирішила скоротити виробництво смартфонів ще на 10 відсотків. Повідомляється, що продажі смартфонів компанії падають, на відміну від їх ціни, яка залишається незмінною. Судячи з усього, заборони на продажі смартфонів у Китаї та німеччині вплинули на загальний капітал компанії.

Знай.uа писав, що в мережі показали рендери нового iPhone XI, який може отримати незвичайну камеру. З особливостей варто відзначити розташування об'єктивів основної камери у формі квадрата, а також деякі інші зміни.