Однією з ключових особливостей смартфона Xiaomi Redmi Note 7 стала 48-мегапіксельна основна камера. Однак, як виявилося, реальне фізичне дозвіл сенсора значно менше, ніж заявляв виробник. Схоже, репутація компанії сильно зіпсувалася. Раніше Apple звинувачували в подібних завищення характеристик смартфонів, але тепер черга дійшла і до китайського виробника.

Redmi Note 7 застосовується сенсор Samsung GM1 з розміром пікселя 0,8 мкм і фізичним дозволом всього 12 Мп, а 48 Мп виходить шляхом інтерполяції – програмного створення нових пікселів, що імітують існуючі. І хоча підсумковий знімок і має дозвіл 48 Мп, по деталізації він буде поступатися фотографії, яку зроблять сенсором з ефективним дозволом 48 Мп.

Саме таким модулем є Sony IMX586, який буде встановлений в Pro-версії Redmi Note 7. Іншими словами, смартфон робить фотографії досить якісно, але до якості 48-мегапіксельної камери фото явно не дотягують. Подивимося, що з цього приводу скаже сам виробник, адже користувачі вже здогадалися, як саме їх обдурили.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Компанія Xiaomi оголосила тільки про використання 48-мегапіксельного сенсора Sony в Redmi Note 7 Pro. Ймовірно, що смартфон також може отримати більш потужний процесор і збільшений об'єм пам'яті.

Нагадаємо, що прибуток компанії LG за рік впала майже в 5 разів. Компанія продовжує випускати непогані гаджети, і навіть представила гнучкий телевізор, який можна згорнути в рулон. Однак, судячи з усього, цього не достатньо, щоб конкурувати з Samsung, Xiaomi і Huawei.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony представила незвичайну музичну колонку, яка може горіти. Корпорація представила девайс у формі гасової свічки, але при цьому зберігши якість звуку. До речі, працювати без підзарядки вона може цілих 8 годин, чого більш ніж достатньо. До речі, пристрій досить дороге - за нього доведеться заплатити близько 600 доларів.

Знай.uа писав, що складено список найбільш популярних смартфонів у Китаї за 2018 рік. На диво, в десятку кращих не потрапив навіть iPhone. Судячи з усього, китайцям потрібні від смартфонів зовсім інші речі. Однак, перше місце зайняв Huawei, що цілком очікувано.