Влада Китаю вирішила створити комітет з етики штучного інтелекту. Відомо, його начальником став директор лабораторії робототехніки Університету науки і технологій Китаю професор Чень Сяопін.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті Китайської академії наук.

Також варто зазначити, що лабораторія Чена відома створенням сервісного робота Kejia. Фахівець активно підтримує ідею про створення етичних норм.

"ШІ — єдина технологія, здатна в майбутньому отримати дуже високий рівень автономності", - заявив Чень Сяопін.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Вчений підкреслює, що вже зараз сервіси на основі ШІ-методів щільно інтегруються в наше повсякдення. З часом роботи і ШІ-алгоритми стануть органічною частиною життя, і до цього моменту потрібно не тільки позначити користь, але і зважити всі ризики. Завдання комітету та розроблюваного ним проекту — застерегти від згубного впливу штучного інтелекту і поставити правильний вектор розвитку.

Варто нагадати, що компанія Tesla випустила відеоролик, в якому детально продемонстровано процес складання електромобіля Model 3 на заводі у Фрімонті, Каліфорнія. Tesla Model 3 складається з більш ніж 10 тисяч комплектуючих, при цьому в процесі частково задіяні роботи.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що наука не стоїть на місці і робототехніка міцно увійшла до життя сучасної людини. Найбільший сегмент у цій сфері посідають штучні красуні - роботи для інтимних утіх. Варто зазначити, що світові розробники вже навчилися випускати ляльок "з характером" і певними людськими емоціями. І тут, в "гру" вступили правозахисники, яких турбує захист прав роботів.

Нагадаємо, компанії всього світу протестували чотириденний робочий тиждень: результати вражають.

Як повідомляв Знай.uа Путіну показали "надсучасного робота". Ним виявився дитячий аніматор у костюмі.

Знай.uа писав, не відрізнити від людського: перший комп'ютерний мозок приголомшив світ.