В соцмережах виявили баг FaceTime, який дозволяє почути звук і побачити відео з пристрою співрозмовника до того, як він прийме виклик. Проблема пов'язана з груповими дзвінками і зачіпає всіх власників пристроїв на iOS 12.1 або більш пізньої версії, використовують FaceTime. Судячи з усього, Apple знову облажалася. Раніше компанія постійно нагадувала про надійність своїх пристроїв. Однак, виявлений баг просто зруйнував всі слова компанії.

Як зазначили у виданні 9to5Mac, баг створює серйозну проблему приватності: на стороні одержувача дзвінок виглядає як зазвичай. На екрані користувача немає ніяких ознак “прослушки”, так що це можна вважати проникненням в чужій смартфон. І хоча здавалося б, що баг нешкідливий, далеко не кожному користувачеві хочеться, щоб його прослуховували через смартфон, причому непомітно.

Для прослуховування досить додати себе як співрозмовника в груповий виклик. Редактор 9to5Mac Бенджамін Майо (Benjamin Mayo) зазначив, що зараз, коли айфон дзвонить — користувач на іншому кінці може слухати співрозмовника. На його думку, поки Apple не виправить баг, ймовірно, краще взагалі відключити FaceTime.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як відключити FaceTime на macOS і iOS

  • На iOS: "Налаштування" — FaceTime — вимкнути;
  • На macOS: запустити додаток FaceTime — меню-бар — вимкнути FaceTime (cmd+K).

Ці прості інструкції допоможуть вам вберегтися від прослушки.

до Речі, проблема зачіпає і інші пристрої Apple, серед яких планшети та ноутбуки. Компанія вже знає про проблему, і пообіцяла незабаром її вирішити.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi незабаром представить топовий смартфон Xiaomi Mi Mix 3S, який стане чи не першим флагманом 2019 року. Серед іншого варто відзначити наявність топового чіпсета Snapdragon 855, а також підтримка мережі нового покоління 5G. До того ж, ціна за девайс всього лише 600 доларів, що значно дешевше хвалених iPhone XS Max.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що творці легендарної гри Crysis розповіли про те, що готують нову першокласну гру. Фанати припускають, що гра буде мультиплеєрної, адже вона створюється на ігровому движку, який здатний відображати ігровий світ в реальному часі для декількох гравців. Розробники пообіцяли опублікувати трохи інформації про майбутньому проекті трохи пізніше, так що мільйони фанатів чекають новин від ігрової компанії.

Знай.uа писав, що корейська корпорація Samsung вирішила позбавитися від пластику в пакувальних коробках, і перейшла на екологічно чистий матеріал, за типом крохмалю. Тепер не варто переживати, що викинута упаковка з-під смартфона опиниться під землею, і буде розкладатися сотні років.