Понад 150 світових і європейських прем'єр заплановано провести у цьому році в Женеві.

У березні в Швейцарії стартує 89-й Міжнародний Женевський автосалон 2019 (Geneva International Motor Show 2019). Проте, вже сьогодні відома велика частина найважливіших дебютантів Женевського автосалону цього року.

Так компанія Mercedes-Benz представить свій перший мінівен з повністю електричною силовою установкою. Новий електромобіль буде близький до серійного випуску. Про це повідомляє Хвиля.

Очікується, що на конвеєрі мінівен з'явиться в 2022 році і стане п'ятим за рахунком представником "зеленої" лінійки EQ — слідом за кросовером EQC, хетчбеком EQA, компактним кросовером EQB і великим седаном EQS.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Розробкою моделі займеться підрозділ, відповідальний за комерційний транспорт, отже у неї і фургонів буде багато загальних вузлів і компонентів.

Технічних характеристик майбутнього электроминивэна поки немає, проте представники німецької компанії відзначили, що новинка зможе проїхати без поповнення запасу батарей набагато більше, ніж нинішні електрокари.

У цьому році Женевський автосалон почне свою роботу 7 березня і буде радувати публіку до 17-го. Традиційно, за два дні до відкриття автосалону для публіки, автовиробники проводять презентації для представників ЗМІ.

До речі, у Mercedes-Benz вже є кілька екологічних фургонів, наприклад, eVito - електрична версія фургона Vito з двома варіантами колісної бази. Машина оснащується електричною силовою установкою з одним мотором (115 сил і 300 Нм моменту) і батареєю ємністю 41,4 кіловат-години. Запас ходу eVito складає 150 кілометрів.

Нагадаємо, електрокар Ford Focus Electric на базі моделі Focus американська компанія Ford представить на автошоу в Лос-Анджелесі. Тоді ж будуть оголошені його технічні характеристики і стане відома вартість.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Toyota представила нову модифікацію культового авто для любителів - Land Cruiser Heritage Edition. Однак, авто представили не просто так - воно приурочене до 60-річного ювілею виходу моделі на ринок США.

Також "Знай.uа" писав, Tesla заявила про вихід на європейський ринок свого седана Model 3. Автомобіль зовсім скоро з'явиться в таких країнах, як Іспанія, Голландія, Франція та Швеція, передає Тһе Drive.