Розробник Digital Foundry, який славиться точними прогнозами щодо майбутніх ігрових приставок, заявив, що ігрова приставка Sony PlayStation 5 отримала неймовірну на думку багатьох можливість – вона має зворотну сумісність з відеоіграми, створеними для PS4. Іншими словами, всі ігри, які були випущені для PlayStation 4 будуть доступні і на консолі нової версії.

Така можливість у Sony PlayStation 5 з'явиться у зв'язку з тим, що архітектура процесора даної консолі буде не занадто сильно відрізнятися від такої в PS4, в результаті чого геймери і отримають доступ до такої унікальної можливості. Швидше за все, Sony PlayStation 5 отримає просто оновлену начинку, яка дозволить запускати більш продуктивні гри без будь-яких затримок і фризів.

Весь секрет зворотної сумісності в тому, що в PS4 і майбутньої PS5 використовуються гібридні процесори AMD, а в якості архітектури виступає x86. Іншими словами, розробники відеоігор не потрібно міняти принцип роботи своїх проектів, а нові ігри будуть просто яскравіше і цікавіше, та й графіка теж покращиться.

Популярні новини зараз
В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що корейська компанія Samsung запатентувала ігровий смартфон. Крім топової начинки, він отримає гнучкий корпус, який можна складати як книжку. Серед іншого, ціна девайс буде просто величезною, і інсайдери повідомляють, що вона перевалить за 1500 доларів. Подивимося, девайс з'явиться на прилавках, або це черговий непотрібний патент компанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Роскомнагляд в черговий раз зганьбився після наїзду на Google. Повідомляється, що з-за порушень законів Росії Google зобов'язаний виплатити штраф. Однак, мова йде про суму в 500 тисяч рублів, що дуже мало для пошукача. Куди простіше заплатити невелику суму грошей, ніж дотримуватися законів Росії.

Знай.uа писав, що суд став на бік Apple в розглядах між яблучної корпорацією і Qualcomm. Нагадаємо, що продажі iPhone заборонили як в Китаї, так і в Німеччині. І все ж, суд відхилив кілька заяв про порушення чотирьох патентів. Схоже, що Apple скоро вирішить цю справу на свою користь.