Компанія Trend Micro, яка спеціалізується на питаннях цифровий безпеки, виявила серед магазину додатків Google Play близько трьох десятків всіляких додатків, які додають в камеру різні ефекти, в яких знаходиться шкідливий код.

Дані програми, особливо популярні у любителів робити селфи, повинні були поліпшити якість фото. Проте, користувачі додатків почали скаржитися, що на екранах почала з'являтися реклама, яку неможливо пропустити. Не виключено, що віруси крали дані користувачів, і навіть паролі від їх банківських карт.

Інші програми використали технології фішингу, щоб заволодіти персональною інформацією користувачів. У деяких випадках користувачеві дозволяють перемогти в неіснуючому конкурсі, після чого ввести різні дані, щоб мати можливість отримати приз. Це теж досить стара хитрість, яка досі користується популярністю в мережі серед зловмисників.

Популярні новини зараз
Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні
Показати ще

Нагадаємо, що корейська компанія Samsung запатентувала ігровий смартфон. Крім топової начинки, він отримає гнучкий корпус, який можна складати як книжку. Серед іншого, ціна девайс буде просто величезною, і інсайдери повідомляють, що вона перевалить за 1500 доларів. Подивимося, девайс з'явиться на прилавках, або це черговий непотрібний патент компанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Роскомнагляд в черговий раз зганьбився після наїзду на Google. Повідомляється, що з-за порушень законів Росії Google зобов'язаний виплатити штраф. Однак, мова йде про суму в 500 тисяч рублів, що дуже мало для пошукача. Куди простіше заплатити невелику суму грошей, ніж дотримуватися законів Росії.

Знай.uа писав, що суд став на бік Apple в розглядах між яблучної корпорацією і Qualcomm. Нагадаємо, що продажі iPhone заборонили як в Китаї, так і в Німеччині. І все ж, суд відхилив кілька заяв про порушення чотирьох патентів. Схоже, що Apple скоро вирішить цю справу на свою користь.