В коментарях Маску задали питання, як Raptor залишається на місці на тестах, якщо він настільки потужний. "Телекінез", — незворушно відповів глава SpaceX. Відповідь не здивував публіку, адже Маск відомий не тільки своїми винаходами, але і уїдливими відповідями звичайним користувачам соцмереж.

Глава приватної американської компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що під час останнього вогневого випробування їх метаново-кисневий двигун Raptor розвинув тягу вище тієї, на яку розраховують творці нової надважкої ракети для міжпланетних польотів. Судячи з усього, колонізація Марса може відбутися раніше запланованого часу, якщо саме двигун був головною проблемою затії Маска.

"Raptor досяг рівня потужності, необхідної для (ракети) Starship і (маршової ступені) Super Heavy", — рапортував мільярдер.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

За планом цей двигун закритого циклу з повною газифікацією компонентів палива повинен розвивати тягу мінімум 170 метричних тонн сили, проте на тесті досягнутий показник в 172 мтс з тиском в камері згоряння близько 257 бар. Однак, сам Маск додав, що це ще не межа можливостей його нового двигуна для космічного корабля.

Нагадаємо, що ігровий смартфон Xiaomi Black Shark вперше почав продаватися за межами території Китаю. Тепер жителі України зможуть придбати ігровий смартфон. Однак, в ньому є певний недолік. Наприклад, це перша модель ігрової лінійки від Xiaomi. І в цьому році вже представлять третє покоління девайсів, то в Україну надійшли пристрої першого покоління.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Harley-Davidson вперше представила концепт електро-скутера. Сам по собі апарат виглядає брутально. У будь-якому випадку, потужності у нього достатньо, як для електросамоката. Про ціну поки говорити рано, але він буде коштувати явно дешевше электромотицка, ціна якого досягала 30 тисяч доларів.


Знай.uа писав, що Viber отримав велике оновлення. Соцмережа тепер здатна здійснювати групові відеодзвінки, а швидкість відправки повідомлень збільшилася практично вдвічі.