У США користувачі Gmail зіткнулися з серйозною проблемою – в поштовому сервісі виявлена помилка, якою скористалися шахраї, щоб заробляти на довірливих людях.

Особливість бага в тому, що Gmail дозволяє користувачам додавати в адресу електронної пошти "плаваючу" точку, створюючи таким чином кілька паралельних адрес для однієї поштової скриньки. Сервіс Google просто не бачить різниці між назвою адреси з точкою і без – всі листи будуть падати на основний email. таким чином, баг дозволяє обійти захист Gmail, що може допомогти хакерам незаконно проникати в пристрої користувачів.

наприклад, якщо поставити крапку в логіні пошти, лист відправиться прямо на основну пошту одержувача. У свою ж чергу, це допомагає хакерам обходити хвалену захист від Google, яка здатна блокувати 99% спаму. На даний момент відомо, що хакери зробили жертвами десятки тисяч людей, які оплачували рахунки без думки про те, що їх зламали акаунти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що в системі Android виявили чергову вразливість, якою можуть скористатися зловмисники. Повідомляється, що тепер навіть при відкритті картинки в мережі, можна заразити свій смартфон вірусами, які здатні вкрасти ваші дані, аж до даних про банківську карту.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що популярний поштовий сервіс Gmail навчився видаляти практично всі спам повідомлення. Самі листи такого роду небезпечні тим, що можуть мати вбудований вірус, так що сервіс практично в 100% випадках здатний виявити це шкідливе лист, і повідомити про нього власника скриньки.

Знай.uа писав, що Apple повертає на прилавки легендарний iPhone X. До того ж, девайс тепер продається набагато дешевше: 760 доларів за базову версію з 64 Гб пам'яті. Судячи з усього, компанія хоче покращити свій фінансовий стан за початок 2019 року.