У цьому році очікується масове поява смартфонов, в яких отвір під камеру замінить виріз в екрані. Однак, виробники хочуть знайти компроміс між фронтальною камерою і красивою лицьовою панеллю без якихось недоречних вирізів. Xiaomi запатентувала абсолютно нову концепцію розміщення фронтальної камери, які стане популярною і серед інших виробників.

Особливістю патенту є те, що дисплеї немає ніяких вирізів або отворів під фронтальну камеру, розмовний динамік і датчики. Відповідно екран займає всю лицьову панель, закруглюючи на грані корпусу. Останній при цьому повинен бути повністю симетричним. Сам по собі дисплей буде без вирізів, або отворів.

Крім цього, патент вказує на те, що такий смартфон повинен оснащуватися двома основними камера. Втім, з нього не ясно, чи буде в апараті фронтальна камера. Швидше за все, ці самі датчики камери будуть розташовані по кутах у верхній частині екрана. Але як це буде реалізовано в реальності - невідомо.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що в системі Android виявили чергову вразливість, якою можуть скористатися зловмисники. Повідомляється, що тепер навіть при відкритті картинки в мережі, можна заразити свій смартфон вірусами, які здатні вкрасти ваші дані, аж до даних про банківську карту.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що популярний поштовий сервіс Gmail навчився видаляти практично всі спам повідомлення. Самі листи такого роду небезпечні тим, що можуть мати вбудований вірус, так що сервіс практично в 100% випадках здатний виявити це шкідливе лист, і повідомити про нього власника скриньки.

Знай.uа писав, що Apple повертає на прилавки легендарний iPhone X. До того ж, девайс тепер продається набагато дешевше: 760 доларів за базову версію з 64 Гб пам'яті. Судячи з усього, компанія хоче покращити свій фінансовий стан за початок 2019 року.