Картографічний сервіс Google Maps почав тестувати режим навігації в доповненої реальності, що дозволяє користувачеві через екран смартфона бачити підказки, які буквально “парять в повітрі”. Варто зазначити, що функція поки доступна обмеженому колу осіб, так що не факт, що функція взагалі з'явиться в офіційній збірці програми.

Функція використовує камеру смартфона для зйомки оточення, яке за допомогою штучного інтелекту відтворюється в доповненої реальності на екрані. Якщо направити смартфон в певне місце можна орієнтуватися по навігаційних підказок, точно і наочно показує напрямок. Досить зручна функція для тих, хто любить подорожувати, а також обходитися без екскурсовода, покладаючись тільки на власний смартфон.

Друге застосування доповненої реальності — це актуальні поради про будь-якому будинку або пам'ятки. Google Maps поєднає картинку з камери з даними про місцезнаходження і вивісить банери з написами, де можна дізнатися історію місця, знайти ресторан або музей та інше. Втім, система працювати на застарілих смартфонів - невідомо.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Нагадаємо, що музичний сервіс Spotify планує заблокувати акаунти мільйонів користувачів. Судячи з усього, компанія не бажає, щоб користувачі включали блокувальник реклами. Так, цей сервіс передбачає наявність реклами для користувачів безкоштовної версії. Варто відзначити, що таких користувачів налічується більше мільйона.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi запатентувала незвичайний дисплей, у якого немає вирізів, або отворів у самому дисплеї. Замість цього дві фронтальні камер будуть розміщені по кутах верхній частині дисплея, причому вони будуть виглядати непомітно.

Знай.uа писав, що Sony PlayStation 5 знову здивувала користувачів. Повідомляється, що приставка нового покоління здатна працювати з проектами, які створювали для попередніх поколінь приставок. Це означає, що Sony PlayStation 4 можна сміливо викинути у вікно.

https://www.youtube.com/watch?v=UB2G7TiqgQ0