На Всесвітньому економічному форумі в Давосі був представлений Skaterbot чотириногий робот, розроблений Швейцарської вищої технічної школи (Цюріх). Замість коліс, на яких пересуваються вже відомі шагоходы, Скейтерботу приробили ковзани.

Коли робот зробив перші рухи на льоду, один з глядачів вигукнув: «Я починав точно так само!»

Skaterbot здатний адаптуватися до поверхні і, таким чином, вчитися пересуватися по ній самостійно.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На відео видно, що ноги розробки рухаються поперемінно то вправо, то вліво, що дозволяє їй продовжувати рух по слизькому покриттю. За кілька годин тренування Skaterbot виробив ходу, при якій його ноги постійно повертають вправо і вліво, створюючи хвилеподібні рухи.

Крім ковзанів Skaterbot вміє адаптуватися до різних форматів конструкції — інженери вже навчили його пересуватися на місто, що ходить шасі, а також на гусеницях.

Нагадаємо, що Швейцарський федеральний технологічний інститут представив нову версію чотирилапих роботів ANYmal — пристрій навчили рухатися швидше, ніж коли-небудь, і не давати збити себе з ніг.

Нагадаємо, компанії всього світу протестували чотириденний робочий тиждень: результати вражають.

Компанії по всьому світу, які протестували скорочення робочого тижня до чотирьох днів, виявили, що це значно підвищує продуктивність працівників і знижує їх професійне вигоряння, про що повідомляє Reuters.

Засновник берлінської компанії-розробника програмного забезпечення для управління проектами Planio Ян Шульц-Хофен заявив: "Це набагато корисніше, і ми справляємося краще, якщо не працюємо в шаленому темпі". Компанія на початку року надала 10 своїм співробітникам можливість попрацювати 4 дні в тиждень.

Новозеландська страхова компанія Perpetual Guardian стверджує, що після введення 32-годинного робочого тижня спостерігається помітне зниження стресу і одночасно з тим підвищення залученості персоналу.

Як повідомляв Знай.uа , Путіну показали "надсучасного робота". Ним виявився дитячий аніматор в костюмі.

Інженери Boston Dynamics рвуть волосся на голові. У Росії на форумі "ПроеКТОриЯ", який створений на особисте прохання начальника донецьких і кримських головорізів Володимира Путіна, звичайного смертного людини видали за технічну новинку, нарядивши в костюм робота. Ще й назвали Борисом замість Альоші, далі Ти все зрозумієш наш дорогий читачу. Головне, голосно не сміятися.

Знай.uа писав, не відрізнити від людського: перший комп'ютерний мозок приголомшив світ.