Як стало відомо, групі хакерів CPY вдалося зламати захист Denuvo 5.6 в постапокаліптичному шутері Metro Exodus. Реліз гри відбувся 15 лютого, а гучна система DRM-захисту змогла протриматися всього п'ять днів. Зазначимо, що та ж версія Denuvo в Resident Evil 2 Кам була зламана за шість днів. Втім, раніше гри з такою системою захисту могли зламувати всього за кілька хвилин. Судячи з усього, захист не досить гарна, але от відтягнути безкоштовний доступ до дорогої грі все ж змогла.

Розробник 4A Games видавець Deep Silver поки не прокоментували ситуацію. Залишається невідомо, чи будуть вони видаляти Denuvo з Metro Exodus найближчим часом або проігнорують цей факт. Швидше за все, всі, хто хотіли пограти в новинку в день виходу вже купили гру. Тепер випробувати проект можуть і справжні пірати.

Що стосується Denuvo Software Solutions, то позиція компанії-розробника згаданої DRM-захисту залишається незмінною протягом останньої пари років. Як не раз відзначали представники компанії, Denuvo не є панацеєю від цифрового піратства, а лише покликана захистити гру на початковому етапі продажів. Втім, цього хакери тільки раді.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Нагадаємо, що хакерам вдалося взломатьіРһопе за допомогою голосового помічника Siri. Дивно, але голосовий помічник не намагався чинити опір, і виконував усі команди, які вимагали хакери. За допомогою Siri можна зламати iPhone, і це дасть доступ до платних додатків безкоштовно.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony відмовилася від виробництва старих ігрових приставок. Мова йде про PlayStation Vita, яка так і не стала популярною серед геймерів.

Знай.uа писав, що компанія Razer відмовилася від виробництва смартфонів. Судячи з усього, смартфони виявилися непотрібними геймерам. Ті ж девайси від Xiaomi мають такі ж характеристики, але продаються в кілька разів дешевше. Саме тому компанія так і не змогла заявити про себе на ринку смартфонів.