Американська компанія Lucid Motors розробляє електричний позашляховик. Його можуть презентувати вже цього літа.

Про це пише видання The Verge.

Ідея створення електричного позашляховика, вочевидь, належить інвестору компанії - Суверенному фонду Саудівської Аравії. Восени минулого року фонд погодився виділити більше $ 1 млрд в обмін на частку в компанії, яка тоді переживала не найкращі часи. В даний час угода очікує схвалення уряду США.

За словами головного технічного директора компанії Пітера Роулінсона, фінансові труднощі допомогли колективу Lucid згуртуватися і просунути технології вперед. Зокрема, було зроблено кілька проривів в розробці електродвигуна.

Отримавши гроші з саудівського фонду, компанія запустить виробництво і почне будівництво невеликої мережі пунктів продажів і сервісних центрів. Перші з них з'являться в Кремнієвій долині вже до кінця цього року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Першим у виробничій лінійці вже давно знаходиться електричний седан Lucid Air. Над реалізацією цієї ідеї в копманії працюють вже давно. Вперше про такий позашляховик оголосили майже два роки тому і навіть назвали можливу ціну - $ 60,000. Однак Lucid Air зійде з конвеєра в кінці 2020 року. Він буде продаватися за ціною $ 100 000.

Lucid Motors заявляє, що седан Lucid Air буде набирати швидкість з 0 до 60 км/год 2,5 секунди, та буде спроможний досягнути швидкості над 200 км/год. Автомобіль буде оснащений також автопілотом з оновленнями OTA.

На відміну від конкурентів, Lucid планує розмістити всі етапи виробництва на території США. Наприклад, Lucid Air збиратимуть на заводі в Каса-Гранде, штат Арізона. Його будівництво почнеться цієї весни, а поки роботи ведуться в каліфорнійському Ньюарку, де розташована штаб-квартира компанії.