Влітку для Windows 7 і Windows Server 2008 R2 SP1 вийде оновлення, яке в цілях безпеки додасть підтримку алгоритму шифрування SHA-2. У разі, якщо користувачі не відновлять свою систему, це може позначитися на безпеці їхніх даних.

Суть в тому, що Microsoft не буде надсилати попередження починаючи з 16 липня 2019 року тим користувачам Windows 7, у кого не буде встановлена підтримка SHA-2. Настійно рекомендуємо оновити свою систему тим, хто зберігає важливі дані на своєму ПК. До того ж, оновлення абсолютно безкоштовне.

На поточний момент патчі Windows використовують алгоритми хешування SHA-1, SHA-2 для підпису коду, а перехід на SHA-2 необхідний у зв'язку з ненадійністю алгоритму SHA-1. До того ж, хакери практично щодня вигадують нові способи злому пристроїв користувачів, і кожен з нас може стати першою жертвою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Оновлення для Windows 7, які додають необхідну підтримку SHA-2, будуть поставлятися в два етапи: 12 березня та 9 квітня нинішнього року відповідно. Софтверний гігант настійно рекомендує встановити їх, щоб захистити свої дані. До речі, підтримка Windows 7 незабаром може припинитися.

Нагадаємо, що корейська корпорація Samsung визнала, що голосовий помічник Bixby не настільки хороший, як цього хотілося б користувачам. Тепер кожен власник флагмана від Samsung може перепризначити функцію кнопки, яка раніше могла викликати помічника Bixby. Функція стане доступною для власників Galaxy S8, Galaxy Note 8 і пізніших моделей смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ігрова приставка Mad Box незабаром з'явиться на прилавках. Судячи з усього, консоль просто знищить Sony PlayStation 5 на ринку. Девайс здатний відображати гри у форматі 4K, при цьому оновити картинку до 120 fps.

Знай.uа писав, що смартфон Xiaomi Mi 9, який став хітом ще до виходу, не з'явиться на території України У всякому разі, до середини весни. Справа в тому, що виробники не здатні задовольнити потреби китайського ринку, не кажучи вже про інших країнах.