Компанія Samsung Display нещодавно оголосила про чергове досягнення в частині дисплеїв для смартфонів. Панель OLED, створена Samsung Display для смартфона Samsung Galaxy S10, виробляє значно менше синього світла, ніж будь-який інший мобільний дисплей, використовуваний сьогодні. Іншими словами, очі користувача отримують менше випромінювання, якщо порівнювати дисплеї Samsung і пристрої конкурентів.

Фахівцям Samsung Display вдалося зменшити частку синього з 12% до 7% — небачений раніше результат. У порівнянні з більшістю звичайних ЖК-дисплеїв в сьогоднішніх смартфонах новий дисплей OLED випромінює на 61% менше синього світла. Серед іншого, саме синій колір є найбільш шкідливим для очей користувача. У будь-якому випадку, смартфон від Samsung має те, чого немає навіть у Apple iPhone XS Max.

Виробник відзначає, що це не заважає відтворювати дуже широку колірну гаму. Фактично, вдалося зберегти точності передачі кольору, відповідну стандарту кольору для цифрового кіно DCI-P3. Будемо сподіватися, що інші компанії візьмуть приклад Samsung, і поліпшать технологію виробництва дисплеїв.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, що Apple Watch Series 5 отримають унікальну функцію, якої немає навіть у конкурентів. Повідомляється, що девайс навчиться стежити за сном свого власника, що дозволить отримувати більш точну інформацію про стан свого здоров'я. Швидше за все, девайс покажуть світу вже у вересні 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony назвала дату смерті ігрової консолі PS Vita. Повідомляється, що ігрова консоль не користувалася величезною популярністю, у зв'язку з чим компанія вирішила припинити постачання і виробництво цієї портативної ігрової приставки.

Знай.uа писав, що Xiaomi Pocophone F1 різко впав в ціні. Нагадаємо, що на момент початку продажів девайс продавався за ціною в 10 тисяч гривень. Тепер же девайс можна придбати на території України за 8 000 гривень.