Polestar - дочірня компанія Volvo, не надто давно вийшла зі складу цієї обширної організації. На ринку Polestar представляють "екологічно чисті" автомобілі. Однією з новинок 2019 року стала модель електромобіля Polestar 2.

Polestar 2

З офіційної заяви компанії стало відомо, що електричний фастбек другої моделі не просто став краще свого попередника - гібридного купе Polestar 2017 року, а навіть переріс його на цілих дві голови.

Стала так само відома і ціна автомобіля. Вона складе 39 900 євро, однак протягом першого року продажів автомобіль буде доступний лише у версії Launch Edition. Ціна останньої - 59 900 євро.

Презентація Polestar 2

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Polestar 2 – це новий повністю електричний, авангардний п'ятидверний фастбек, призначений для широкої і прогресивної аудиторії. Це перший електричний автомобіль, який побореться за місце на ринку з Tesla Model 3" - повідомляє нам Polestar.

Автомобіль повинен стати першою моделлю масового виробництва для бренду. Фастбек, побудований на платформі Volvo – CMA - обладнано двома електромоторами загальною потужністю 300 кіловат. До 100 км/год електрокар розганяється менш ніж за п'ять секунд. Складений з 27 модулів батарейний блок ємністю 78 кіловат-годин дозволяє на одному заряді проїжджати до 500 кілометрів.

Важливою деталлю є те, що електрокар збираються обладнати операційною системою Android, плануючи таким чином вирішити питання зручності користувача та технічної функціональності автомобіля. Ця технологія дозволить отримувати доступ до машини навіть зі свого телефону, і навіть ділитися ключами зі своїми близькими.

Дисплей в салоні автомобиля

Новинку продемонструють на Женевському автосалоні, який пройде в березні. Виробництво планують запустити в Китаї на початку 2020 року.

Нагадаємо, Volvo Cyan Racing, готуючись до наступного сезону WTCC (World Touring Car Championship), запрошує на тести і легіонерів. Одним із них став Американський гонщик-ветеран Ренді Побст.

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти назвали ціну Tesla в Україні: навіть Маску не по кишені

Також "Знай.ua" писав, що Європейські експерти з програми оцінки нових автомобілей(Euro NCAP) розповіли які машини обрати в 2019 році. Комісія назвала найбільш безпечні автомобілі.