Експерти впевнені, що заряджати мобільний телефон вночі – погана і небезпечна затія.

Досить часто ми ставимо мобільні гаджети на нічну зарядку, щоб вранці захоплено побачити повну батарею.

Але за словами фахівців, тривале підключення до заряди тільки нашкодить батареї.

Кожен раз, коли заряд досягає 100%, термін служби акумулятора телефону зменшується. Експерти пояснюють це тим, що як тільки заряд впаде на 1%, модуль зарядки знову включається і кількість циклів зарядки батареї зменшується на одиницю. Також, постійне підживлення тримає її у стані «стресу», що також погано позначається на «тривалості життя».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Наприклад, разряжаясь кожен раз до нуля і потім заряджаючись до 100%, літій-іонна батарея здатна витримати лише 500 циклів зарядки. При розрядці-зарядці на 50% термін служби зростає до півтори тисячі циклів.

“Коли батарея заряджена — відключіть гаджет від зарядника. Це як з м'язами, які після вправ слід розслабити, щоб вони не хворіли”, — кажуть фахівці «Battery University».

За їх словами, при повній зарядці потужність джерела живлення зменшується.

Для максимально ефективної роботи батареї телефону рекомендується відключити зарядку від пристрою по досягненню 80% заряду. Зазначається, що повна розрядка також скорочує термін служби акумуляторної батареї.

Щоб акумулятор не піддавався «стресам» і прослужив довше, краще підживлювати його при можливості кілька разів протягом дня. Можна це робити від автомобільного зарядного пристрою по дорозі на роботу і назад, або в офісі від ноутбука.

Незважаючи на все вищесказане, іноді навіть літій-іонні акумулятори буде корисно розряджати «в нуль». Фахівці рекомендують влаштовувати смартфону або ноутбуку таке “тренування” раз на місяць.

Це дозволяє гаджету відкалібрувати електроніку, яка відповідає за коректне відображення рівня заряду. Без цього при постійному підживленні акумулятора невеликими порціями індикатор заряду почне “брехати”.

Нагадаємо, Ці професії назавжди зникнуть вже через пару років: сотні тисяч людей опинилися в зоні ризику

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Samsung Galaxy S10 перевірили на швидкість і продуктивність: швидше світла

Також "Знай.ua" писав про те, що Nokia воскресила кнопкові телефони: мобільники обростають новими можливостями